Отказът на Финландия от традиционната ѝ политика на военен неутралитет

...
Отказът на Финландия от традиционната ѝ политика на военен неутралитет
Коментари Харесай

Путин към Финландия: Ще сгрешите, ако се откажете от политиката си на военен неутралитет

Отказът на Финландия от обичайна ѝ политика на боен неутралитет би представлявал неточност , защото нищо не заплашва сигурността на страната. Това съобщи президентът на Русия Владимир Путин в диалог по телефона с финландския си сътрудник Саули Нинистьо , заяви пресслужбата на Кремъл, представена от ТАСС.

„ Състоя се открита замяна на отзиви във връзка със декларираното от управлението на Финландия желание да подаде молба за участие в НАТО “, се споделя в известието.

„ Владимир Путин посочи, че отводът от обичайна политика на боен неутралитет би бил неправилен, защото не съществуват никакви закани за сигурността на Финландия . Подобна смяна във външнополитическия курс на страната може да се отрази негативно върху руско-финландските връзки, изграждани дълги години в дух на добросъседство и партньорско съдействие “, акцентира Кремъл.

Според известието двамата водачи са разискали и обстановката в Украйна . Путин споделил с Нинистьо свои „ оценки за положението на преговорния развой сред съветски и украински представители, в действителност замразен от Киев, който не демонстрира заинтригуваност от сериозен и градивен разговор “.

Обявяването на кандидатурата на Хелзинки за участие в НАТО, гледана с прекомерно неприятно око от Москва , се чака на следващия ден, припомня по отношение на този диалог Франс прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР