Отказът на 50-ия конгрес на БСП да констатира оставката на

...
Отказът на 50-ия конгрес на БСП да констатира оставката на
Коментари Харесай

Вигенин: Нямаме политика, която целенасочено да руши отношенията с президента

Отказът на 50-ия конгрес на Българска социалистическа партия да установи оставката на водача на партията Корнелия Нинова е демонстрация на мъдрост и опит да се стабилизира Българска социалистическа партия, с цел да може да се занимава интензивно с ръководството на страната. Това съобщи в " Денят стартира " по Българска национална телевизия заместник-председателят на партията Кристиан Вигенин.

Според него е редно структурите на партията да се съсредоточат в изработването на политики по райони вместо да хабят сила в организация на следващия вътрешнопартиен избор.

Вигенин прикани всички членове на по този начин наречената " вътрешна съпротива " в Българска социалистическа партия да бъдат по-конструктивни и да работят по концепциите и предложенията си, тъй като на никого не е отказана поддръжка за съответни работещи начинания.

Съвпадението на датата на осъществяване на конгреса с церемонията по встъпване в служба за втория мандат на президента Вигенин дефинира като инцидентно.

По думите му в управлението на Българска социалистическа партия няма политика, която целеустремено да разрушава връзките с президентската институция - още повече в този момент, когато социалистите са в ръководството и връзките с президента са в посока на смяната. Според Кристиан Вигенин да се търсят опити за опълчване не е съществено.

Може да има разлики, само че в случай че са градивни, това работи в поддръжка на цялостния метод на ръководство.

" Ще е подправено, в случай че от самото начало чакаме добър звук сред институциите. " - сподели зам.-председателят на Българска социалистическа партия.

Той посочи, че въпреки и с по-малко депутати, Българска социалистическа партия има доста по-голямо въздействие в ръководството от интервала, в който беше с доста народни представители, само че в съпротива.

По думите на Вигенин плана за Бюджет 2022 е удостоверение, че има лява партия в ръководството. Той оцени план-сметката като най-социалния бюджет от години насам и посочи, че в случай че Българска социалистическа партия не беше в ръководството проектобюджетът нямаше да наподобява по този метод.

Участието на водача на партията Корнелия Нинова в държавното управление е знак, че социалистите желаят настоящето ръководство да успее. Според него посредством ангажиране на водача на партията в изпълнителната власт Българска социалистическа партия е в положение да реализира повече.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР