Откъс от интервю на журналист от бТВ с олигарха Николай

...
Откъс от интервю на журналист от бТВ с олигарха Николай
Коментари Харесай

Николай Банев финансирал БСП

Откъс от изявление на публицист от бТВ с олигарха Николай Банев от 2013 година се завъртя в мрежата предвид на последните събития към неговия арест.

На въпросите олигархът се усмихва си спомня по какъв начин е захранвал социалистите, които през 90-те нямали пари за ток и заплати. Излизат и все по-сериозни детайлности за методите, с които Банев е натрупал големите си благосъстояния, с които е захранил „ столетницата “, написа tribune.bg. Юристка, работила с милионера, описа по какъв начин служащи са оставяни без заплати половин година, с цел да си купи той автомобил за 1,5 млн. $. Има и случай на чиновник на Банев, който се е обесил от мизерия и бедност.

Ето какво споделя олигархът в фрагмента от изявлението:

- Защо бизнесът влиза в политиката?

- Защото това е най-бързият път да станеш богат. Ние се шегувахме с Кольо Добрев, лека му пръст, когато ми беше изискал няколко пъти пари, имаха проблеми тогава на „ Позитано “. С заплащането на парно, ток, вода, заплати и така нататък

- Колко пари ви е желал господин Добрев?

- Не, те от настояща позиция са няколко десетки хиляди $, което е смешно. Но тогава бяха доста пари апропо, тъй като с тях се плащаха сметките на цялостен „ Позитано “.

- Може да се каже, че сте плащали заплати на хора от Българска социалистическа партия, по този начин ли?

- Да. Включително и на висшите водачи. Най-вероятно и на Станишев.

Припомняме, Баневи са упрекнати за пране на пари, данъчни закононарушения, за присъединяване и ръководена на проведена незаконна група, както и за държане на оръжие. Те бяха задържани във Франция и екстрадирани у нас. В момента се намират в ареста, а спецпрокуратурата желае да наложи запор върху офшорните им сметки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР