Откакто започна войната Газпром си прави каквото иска с договорите.

...
Откакто започна войната Газпром си прави каквото иска с договорите.
Коментари Харесай

Кирил Петков: Изпуснем ли танкерите с газ, ще протестирам

Откакто стартира войната " Газпром " си прави каквото желае с договорите. Ако България не е подвластна от " Газпром " тази зима, това е най-хубавото. Ако намерят да изпълнят Чирен с на ниска цена газ, дано го направя. Втечненият газ от Съединените щати е най-хубавият вид. Сигурност = цена.

Това съобщи пред Нова телевизия някогашният министър-председател Кирил Петков.

Ако изпуснем опцията да купим танкерите от Щатите, аз бих излязъл да стачкувам, сподели още той. Петков акцентира, че седемте танкера са с цена 30 $ под европейския пазар.БГНЕС

Ако цената на корабите е с 30 $ под европейската, което е почти 30 евро, регазификацията и преносът не може да е повече от 10 евро. Това е таванът, който може да коства без значение от кой взимаш слотовете. С други думи, договорихме с към 20 евро под пазарната цена алтернатива на България да го вземе. Като се разгласи спешния щаб за многото ужасно нещо, което идвало, в него не се предложения никой от „ Булгаргаз ”. Никой не се обади на тази компания, която беше подготвена да отстъпи слота за октомври. Американската компания също не беше потърсена най-малко първата седмица. Въпросът е какво прави този спешен щаб по-точно, попита Кирил Петков и продължи: Да не се заключи октомврийският и ноемврийският транспортен съд е огромен риск. Когато завъртяхме крана и Борисов се упражняваше с нелепости, че няма нищо в крана. В него имаше към този момент налягане в гръцката връзка от 40 бара. Тогава акт 14 беше подписан, в този момент ни трябват акт 15 и 16. Те умерено могат да се издават от българските управляващи до края на август. Ако не проработи през септември газовата връзка с Гърция, в действителност ще настоявам, че има закъснение преднамерено, съобщи още Петков.

Според Кирил Петков водачът на ГЕРБ Бойко Борисов би трябвало да се пенсионира. Според него, Борисов стопира развиването на ГЕРБ.

Не мога да бъда част от нова ялова и куца коалиция. Нашата единствена задача е 121 самостоятелни депутати. В момента вършим измервания дали може да ги имаме дружно с „ Демократична България ” или сами. Ще създадем най-оптималното, сподели Кирил Петков по отношение на идните при започване на октомври предварителни парламентарни избори.

При всички случаи ще управляваме дружно след изборите, в този момент въпросът е дали да се явим дружно на изборите, добави Петков по отношение на предизборната коалиция сред Демократична България и „ Продължаваме промяната ”.

Запитан за връзки му с някогашния шеф на кабинета му Лена Бориславова и изказванията в медиите, провокирани от фотография в последния ден на неговото държавно управление, Петков сподели: Тези мафиоти, които желаят да ни спрат, вкарват големи средства, с цел да ни залеят с жълта мръсотия. /
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР