Откакто яслите са напълно безплатни за родителите, посещаемостта на децата

...
Откакто яслите са напълно безплатни за родителите, посещаемостта на децата
Коментари Харесай

50% по-малко деца ходят в яслата, откакто тя е безплатна -

Откакто яслите са изцяло безвъзмездни за родителите, посещаемостта на децата е паднала с 50 на 100. 

Това заяви зам.-кметът Дончо Барбалов след среща с шефове на независими общински детски ясли през вчерашния ден. Не е редно да " пазиш " мястото, а детето ти да не посещава градината. В същото време родителите на други деца са принудени да заплащат за частни забавачки, заради дефицит тук-там в общинските, коментират  експертите. 

От Столична община към този момент предложиха промени в разпоредбите за банкет на деца в ясли и градини - при над 30 отсъствия без причина децата да се отписват автоматизирано от ясла или градина.

Директорите оферират още от есента да се даде възможност родителите да се включват в работата в яслите за до 4 часа дневно. Ако искащите са доста, ще бъде направен график за редуването им, написа Барбалов във фейсбук. 

" Така родителите ще могат от близко да видят по какъв начин минава един ден в детската ясла и какви са отговорностите на личния състав. Ще са по-спокойни, като видят действителната грижа за техните деца ", разяснява доктор Моника Чеуз, шеф на дирекция " Здравеопазване " към Столична община. 

В момента за родителите няма позволение да влизат в групите в детските заведения. Предложението на шефовете цели и преходът на детето към ясла да бъде по-спокоен, като майката или бащата прекарват до 4 часа покрай него в градината. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР