Откакто свят светува, съществуват и суеверия. На някои гледаме с

...
Откакто свят светува, съществуват и суеверия. На някои гледаме с
Коментари Харесай

13 вярвания от цял свят, спред които ще си навлечете лош късмет

Откакто свят светува, съществуват и суеверия. На някои гледаме с усмивка, а за други имаме сигурни доказателства, че са безусловно точни, по тази причина постоянно се съобразяваме с тях. Може би всеки човек носи нещо в себе си или е сложил в дома си предмет, за който счита, че му носи добър шанс и удача в живота, написа bulnews.bg.

Ако се смятате за смели обаче или не вярвате въобще в поверия, вижте 13 неща, за които се счита, че носят неприятен шанс (освен клишетата като черна котка да ти мине пътя, счупено огледало, разсипана сол, цифрата 666, петък 13 и да видиш сврака).

1. Никога не пожелавайте по-рано „ Честит рожден ден “ на някого. Това ще му донесе неприятен шанс.

2. Не поставяйте две огледала едно против друго. В Мексико имат вяра, че по този метод отраженията им отварят врата за дявола.

3. Ако ви подаряват някакъв изострен предмет, като комплект принадлежности за хранене, ножове, ножици, комплекс за педикюр, в който има ножички или различен изострен предмет и т. н., дайте на човек, който ви сервира подаръка монета в подмяна.

4. Ако сте били на заравяне, не се прибирайте след него незабавно вкъщи. Посетете кафене, ресторант, магазин и по-късно си идете вкъщи.

5. Според вярване от гръцката митология, повдигане на наздравица с вода, значи, че желаете гибелта на хората, с които пиете. Затова избягвайте да си казвате наздраве с вода.

6. Никога не си играйте с ножици, освен че може да се нараните, само че и ще ви донесе неприятен шанс. Според индийците е на неприятен шанс да се подстригвате във вторник.

7. Не минавайте под стълба. Според средновековно поверие това носи неприятен шанс, защото стълбата символизира бесилката, на която са обесвали хората.

8. Внимавайте по време на пълнолунията, тогава хаосът във всичко е допълнително.

9. Не сядайте в ъгъла на масата. Смята се, че това води до безбрачие и неплодородие.

10. Не влизайте в стая с левия си крайник, това ще ви донесе неприятен шанс. Винаги е по-добре да влезете или да излезете с десния крайник.

11. Не отваряйте чадъри на закрито, тъй като съгласно поверие върху вас ще „ вали “ неприятен шанс.

12. Не режете ноктите си след залез слънце. Според японско вярване това може да докара до преждевременна гибел.

13. В Бразилия хората имат вяра, че в случай че поставите на пода портфейла си или дамската си чанта ще останете без пари.

Бонус: Не носете алено по време на стихия. Във Филипините се счита, че аленият цвят притегля светкавиците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР