Откакто легендата на италианския футбол Андреа Пирло сложи край на

...
Откакто легендата на италианския футбол Андреа Пирло сложи край на
Коментари Харесай

Пирло за сравняван с него: Той е по-завършен играч

Откакто легендата на италианския футбол Андреа Пирло постави завършек на кариерата си през 2017 година, на Апенините вършат съпоставения сред него и младия Сандро Тонали, определяйки последния за правоприемник на плеймейкъра и международен първенец от 2006 година

В " Инстаграм " изявление пред журналиста Николо Де Девитис обаче, Пирло не просто се изрече ласкаво за гения от " Бреша ", само че и показа, че счита Тонали за по-завършен състезател с по-голям капацитет.

" Казват, че той може би ще бъде моят правоприемник, само че аз не виждам доста общо сред нас. Различен вид състезател е, по-завършен. Действа чудесно и в отбрана и в организирането на офанзивите. Представлява комбиниране от някои мои характерности и такива на други играчи. Сандро е измежду най-обещаващите халфове в света и сигурно ще стане страховит футболист. ", разяснява Пирло.

20-годишният Тонали носи екипа на борещия се оцеляване в Серия " А " " Бреша ", където изгрява звездата и на Пирло. Прилика има и във външния тип на двамата - дългата коса.

Контрактът на Тонали с клуба изтича през лятото на 2021 година Интерес към него демонстрират освен всички грандове в Италия, само че и испанските " Реал " Мадрид и " Барселона ", както и британските " Манчестър Сити " и " Ливърпул ".

Агентът му Бепе Боцо удостоверява, добавяйки, че за Тонали най-добре би било да остане в Италия, поради възрастта му и опцията да натрупа повече игрово време в Серия " А ".

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР