Откакто го има Министерство на туризма, ръстът на чуждестранните туристи

...
Откакто го има Министерство на туризма, ръстът на чуждестранните туристи
Коментари Харесай

Николина Ангелкова: 31% е ръстът на чуждестранните туристи, откакто има Министерство на туризма

Откакто го има Министерство на туризма, растежът на задграничните туристи е към 31%. Това сподели пред публицисти министърът на туризма Николина Ангелкова след откриването на Международната туристическа борса „ Ваканция и СПА Експо “.

„ Това е причина за привличане на повече вложения в бранша и за основаване на спомагателни работни места “, съобщи тя.

„ За поредна година имаме повече туристи, в сравнение с поданици на страната. За предходната година задграничните туристи са над 9,2 млн. Ръстът е към 5% “, заяви министър Ангелкова.

„ Основната ни цел е България да стане туристическа дестинация през всички сезони. Към момента максимален интерес има към черноморските ни курорти. На първо място е летният ни туристически артикул. За предишното лято от 9,2 млн. 5, 4 млн. са туристите от юни до септември “, сподели Николина Ангелкова. „ След това главният интерес е към зимните курорти. Важно е да подчертая, че с изключение на Пампорово, Боровец и Банско, е доста значимо да развиваме Витоша и планинските курорти в Стара планина “, изясни тя.

„ Ще поставим старания, с цел да намерим нужния баланс и да се опитаме да създадем резистентност в бранша “, даде поръчка министърът.

„ Целта на акцията „ Естествено в България - година на вътрешния туризъм “ е да насочим вниманието на туристите във вътрешността в страната, към прелестни места като Лещен, баните в Смолянско, Златоград, Белоградчик, резервата в Сребърна “, обърна внимание Николина Ангелкова.

„ Работим доста с огромни интернационалните туроператори, които имат и авиокомпанни. Да насърчим повече проведения туризъм и да имаме по-устойчиво обмисляне “, сподели още тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР