Откак арабският консорциум от Абу Даби закупи Манчестър Сити през

...
Откак арабският консорциум от Абу Даби закупи Манчестър Сити през
Коментари Харесай

Лапорт вярва: Ман Сити може да стане шампион и да бутне Ливърпул

Откак арабският консорциум от Абу Даби закупи Манчестър Сити през 2008-а година, клубът закупи някои от най-талантливите футболисти във футбола. Сегашният състав на „ гражданите” е един от най-хубавите тимове, които са се състезавали във Висшата лига. И все пак, при цялото си финансово благосъстояние, защитата на тима е ненапълно проблематична област, откакто Сити търсеше кадърен сътрудник и възможен правоприемник на легендата на клуба – Венсан Компани.

Десетима футболисти се изредиха от 2008-а до белгиеца, както и след неговото отдръпване през предишния сезон. Много от тях пристигнаха и си потеглиха – Джолиън Лескът, Коло Туре, Жером Боатенг, Стефан Савич, Матия Настасич, Мартин Демикелис и Еяким Мангала, който макар положителните си футболни години не съумя да се приспособи към тима на Сити.

Двама други – Николас Отаменди и Джон Стоунс, остават част от състава на Сити и не престават да жънат триумфи под управлението на Хосеп Гуардиола. Въпреки това, след неналичието на Компани в тази зона на терена, Сити продължи да изпитва проблем с колегата Компани в отбраната. Това се промени през януари 2018-а, когато Сити заплати 65 милиона евро на Атлетик Билбао, правейки го най-скъпият бранител в клубната история.

В течение на времето се видя, че парите, дадени за бранителя са изцяло оправдани, откакто той се вписа чудесно в концепцията на Гуардиола, помагайки на клуба да завоюва две следващи трофеи, както и требъл през предишния сезон в Англия.

„ Наясно съм, че съм значим за тима. Пеп ми дава цялата убеденост и това ме прави щастлив”, показа Лапорт пред The National за аудиенция на Манчестър Сити при дребни футболисти в Абу Даби. „ Той има вяра в тима и се надявам да имаме още доста хубави моменти и извоювани титли, както през предходната година”, разяснява французинът.

Аймерик Лапорт контузи коляното си по-рано през сезона, като контузията го извади за дълъг интервал от игра. Три победи и един еднакъв в първите четири мача от сезона с Лапорт записа Сити, само че по-късно загуби три пъти, направи един еднакъв, и това в 10 мача, с цел да може да изостава на 11 точки зад водача Ливърпул.

 Аймерик Лапорт
източник: БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР