Откъде идват големите пори? Всички жени опитват какво ли не,

...
Откъде идват големите пори? Всички жени опитват какво ли не,
Коментари Харесай

Защо се появяват големите пори и как да се отървете от тях без скъпи процедури

Откъде идват огромните пори? Всички дами пробват какво ли не, с цел да ги скрият. Всичко е обвързвано с намирането на подобаващата основа за грим, декор дьо загар, пудра и така нататък, поглеждане в огледалото на всеки час, унищожаване на грима вечер и повторение на всичко това още веднъж на идващия ден! В допълнение към грима, се употребяват и скраб и маски. Въпреки това, с цел да разрешите казуса с огромните пори на кожата си, би трябвало да изберете някакъв метод. В тази публикация ще ви разкажем по какъв начин да извършите това.

Ето по какъв начин да извършите порите си по-малки, без да прибягвате до скъпи процедури:

Какво предизвиква огромните пори и какво да вършиме с тях?

Порите на кожата създават масло-подобно вещество, наречено себум. Необходимо е кожата да бъде овлажнена и наситена с О2. Също по този начин оказва помощ за усвояването на здравословните съставки от козметиката. Но в случай че кожата създава прекомерно доста себум и не получава вярната грижа, порите се замърсяват и уголемяват, което може да докара до акне.

Основните аргументи за огромните пори:

Излишно произвеждане на себум . Това може да се дължи на неприятна храна, стрес, излагане на слънчева светлина без слънцезащитен крем, погрешен тип грижа за кожата или комедогенна козметика.

Намаляване на еластичността. С възрастта производството на колаген понижава, кожата става по-малко еластична и порите наподобяват по-големи. Вредите, породени от излагането на слънчева светлина, също водят до заличаване на колагена.

Гени. Учените разкрили, че порите на азиатските дами не се трансформират доста с възрастта, само че порите на индийските дами стават по-големи. Не можете да измененията гените си, само че в случай че измененията метода си към грижата за кожата и храната, можете да помогнете на кожата ви да наподобява по-добре.

Какво може да се направи:

Намалете производството на себум. Преосмислете диетата, процедурите за грижа за кожата и съставките на вашата козметика.

Защитете кожата си от разрушение на колаген посредством потребление на слънцезащитни артикули всеки ден.

Почиствайте порите си постоянно, овлажнявайте ги и използвайте не-комедогенна козметика.

Този метод няма да промени вида на кожата ви, само че ще помогне да извършите порите по-малки.

Хубава храна

Ако лицето ви става мазно единствено 1 час след утринното измиване, може би това е по този начин, тъй като кожата ви създава прекалено много себум.

Какво можете да вършиме:

Намалете броя на въглехидратите, които ядете. Захарта, белия самун, белия ориз и други храни с висок гликемичен показател карат кожата да създава повече себум и порите се запушват, което може да докара до акне.

Добавете билки и подправки към вашата храна. Канела, риган, карамфил, джинджифил и чесън предотвратяват процесите, които водят до стареене на кожата и намаляването на еластичността.

Пийте зелен чай. Той съдържа полифеноли, които понижават производството на себум и спомагат за понижаване на акнето.

Яжте повече риба и зеленчуци. Те понижават вероятността от акне.

Почистване и навлажняване
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР