Отиваме към правителство с пълна подкрепа, най-вероятно то ще се

Отиваме към правителство с пълна подкрепа, най-вероятно то ще се ...

Михаил Константинов: Отиваме към правителство с пълна подкрепа, най-вероятно на Има такъв народ


Отиваме към правителство с пълна подкрепа, най-вероятно то ще се реализира от втората политическа партия в бъдещия парламент “Има такъв народ” на Слави Трифонов. Такава прогноза направи в неделя пред БНТ математикът и шеф на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов.

“Подкрепата ще излезе 240. Отиваме към правителство с пълна подкрепа. Разбира се 240 е метафора, винаги може някой да отсъства, но няма да има политическа сила, която да е яростно против, т.е. всички ще са “за”, уточни Константинов.

В събота лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, на Слави Трифонов. "Ако Слави Трифонов предложи кабинет, ние може да го подкрепим", каза тя. Преди това премиерът кабинет на Трифонов, но с 10 "дежурни депутати", които да осигуряват подкрепа.

ДПС също вече декларираха, че са готови да подкрепят правителство на "ДПС няма да подкрепи правителство на срутилите се партии или загубилите изборите.Говоря за ГЕРБ и БСП...Но България трябва да участва в общия европейски дебат, който тече в момента. И затова водени от грижата за хората и за страната, ние от ДПС заявяваме, чебихме подкрепили кабинет на новите партии в новото Народно събрание, който да има ясни и точни цели, но без да участваме в него",каза преди дни лидерът ѝ Карадайъ.

Коронакризата и финансите предполагали единство

Източник: mediapool.bg