Отиде си една от най-известните личности от зората на демокрацията

...
Отиде си една от най-известните личности от зората на демокрацията
Коментари Харесай

Почина Христо Марков

Отиде си една от най-известните персони от зората на демокрацията Христо Марков.

Той бе народен представител от Седмото Велико Народно заседание и 36-то Народно заседание, където е секретар на парламентарната група на Съюз на демократичните сили. Член на Демократическата партия, оповестява marica.bg.

Почина проф. доктор Тодор Вълчев

От 1991 година е член на Върховния партиен съвет на партията. Един от 39-та депутати, които не подписват Конституцията. Участник в гладната стачка против приемането на Конституцията.

Христо Марков е роден в Ардино, само че е израснал в село Торос, Ловешка област. Завършва гимназия в гр. Самоков, а през 1987 година – Българска лингвистика в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “. От 1992 до 2007 година е ръководител на Сдружението на спортните клубове „ Марица “ – Пловдив. От 1997 година е ръководител на Областния партиен съвет на Демократическата партия, Пловдив. През 2007 година е изключен от Демократическата партия.

Автор е на голям брой публикации, студии и проучвания в периодическия щемпел. Личният му блог toross.blog.bg е измежду известните в страната. В него създателят разгласява разбори, публикации, мемоари, исторически студии, архивни документи.

С негови дарения са издадени няколко книги на пловдивски създатели (Здравко Попов, Здравко Гълъбов) и подкрепено строителството на монументи в града.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР