Отхвърлена бе последната жалба, с която родителите на неизлечимо болния

...
Отхвърлена бе последната жалба, с която родителите на неизлечимо болния
Коментари Харесай

Британското правосъдие отхвърли последното обжалване на родителите на неизлечимо болното британче

Отхвърлена бе последната тъжба, с която родителите на неизлечимо болния Алфи, настанен в болница на животоподдържащи системи, насочиха молба лекуването му да продължи, съобщи Франс прес.

Висшият, Апелативният и Върховният съд се произнесоха в интерес на болничното заведение, която желае да се спре лекуването на детето. Европейският съд по правата на индивида също отхвърли желае на родителите.

Почти двегодишният Алфи Еванс страда от недиагностицирано дегенеративно заболяване на мозъка и съгласно Детската болница Олдър Хей в Ливърпул по-нататъшни опити да бъде лекуван са безполезни. В понеделник обаче родителите му - Том Еванс и Кейт Джеймс се пробваха да получат нова пролонгация, откакто Италия даде италианско поданство на бебето. Те желаеха детето им да бъде трансферирано в педиатричната болница "Бамбино Джезу " в Рим, управлявана от Ватикана. Снощи обаче съдията отхвърли молбата им и позволи на медиците да спрат грижите за дребния Алфи, което ще докара до гибелта му.

Магистратът постанови, че Алфи е английски жител и за него важат решенията на английското правораздаване. Роден на 9 май 2016 година, Алфи бе приет в болница през декември в Ливърпул и от този момент е в кома.

В понеделник близо 200 стачкуващи се събраха пред болничното заведение, където го лекуват, четяха "Отче наш " и скандираха "Спасете Алфи Еванс ".

"Синът ми принадлежи на Италия ", съобщи татко му пред публицисти и увери, че "няма да се откаже ". Папа Франциск се намеси персонално в интерес на момченцето - нееднократно прикани да се поддържа животът му и одобри татко му на частна визита във Ватикана, припомня Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР