Отговорният гражданин Камен Орешков сигнализира, че служители на МВР нарушават

...
Отговорният гражданин Камен Орешков сигнализира, че служители на МВР нарушават
Коментари Харесай

Шофьор се ожали, че го спрели със стоп-палка на АМ Тракия! Това е нарушение на закона

Отговорният жител Камен Орешков алармира, че чиновници на Министерство на вътрешните работи нарушават Закона за придвижване по пътищата, като стопират коли аз инспекция със стоп палка на автомагистрала " Тракия ", което разумно е причина за ПТП-та.

Бдителният водач е подал сигнал за това и в писмен тип в приемната на Министерство на вътрешните работи. Според него представители на органите за реда са се съгласили в диалог, че: " с цел да ви спрат е нужно, това да стане от следващ ви автомобил с включена светлинна и звукова сигнализация, който може да ви спре, само откакто ви отбие на на местата открити за прекъсване, като паркинги и бензиностанции или ви изведе през излаз на автомагистралата, отвън нея, само че не и в спешната лента ".

Ето какво описа Камен Орешков във Фейса:

" Един съвет към всички водачи, движещи се по Автомагистрала " Тракия "! НЕ спирайте на стоп палка на автомагистралата!

Служителите на Министерство на вътрешните работи нарушават ЗДП и ППЗДП, създавайки предпоставки за ПТП. Самите чиновници, нарушавайки закона, принуждават и вас да го нарушавате. Подал съм сигнал в писмен тип в приемната на МВР-Вх.489700-297 от 12.01. 2022, който е пренасочен към Групово дело Национална полиция.

Преди малко разговарях и с дежурния на Групово дело Национална полиция. По сигнала се работи сега и индивида също се съгласи, че сходно прекъсване е нелегално. За да ви спрат е нужно, това да стане от следващ ви автомобил с включена светлинна и звукова сигнализация, който може да ви спре, само откакто ви отбие на на местата открити за прекъсване, като паркинги и бензиностанции или ви изведе през излаз на автомагистралата, отвън нея, само че не и в спешната лента! "

Оказва се, че доста водачи не знаят за правата си, като се тормозят, че в случай че не спрат ще претърпят наказания.

Припомняме, че неотдавна друга обстановка обвързвана с контрола по пътищата на страната разбуни духовете на водачите.

Пловдивският областен съд засече камера на Пътна полиция, която мери нелегално скоростта на водачите на изхода на Пловдив в посока село Труд. Магистратите считат, че става дума за незаконосъобразен видеоконтрол, тъй като автоматизираното средство за надзор е сложено на място, на което въведеното преди този момент с пътен знак ограничаване от 60 км/час към този момент не работи. Въпреки това на база направените фотоси водачи получават фишове.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР