Отговорните за убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги ще платят

...
Отговорните за убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги ще платят
Коментари Харесай

Ердоган се закани на убийците на Кашоги

Отговорните за убийството на саудитския публицист Джамал Хашоги ще платят цената и ще бъдат държани виновни.Това съобщи турският президент Рецжеп Ердоган в сряда, представен от " Ройтерс ".

Той направи изказването след отчета на Организация на обединените нации по случая.

Според Ердоган, Турция също е жертва в този развой.

Престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман би трябвало да бъде разследван по отношение на убийството на дисидента публицист Джамал Кашоги, тъй като има " надеждни доказателства ", че той и други високопоставени саудитски властници са виновни за убийството. Това сподели отчет на Организация на обединените нации .

В безмилостен разбор в размер на 100 страници на случилото се с Кашоги предишния октомври, Агнес Каламар, специфичен докладчик на Организация на обединените нации, акцентира, че гибелта на журналиста е " интернационално закононарушение ".

" Надеждни доказателства ", че Мохамед бин Салман е поръчал убийството на Кашоги

Смъртта на журналиста е " интернационално закононарушение "

Министърът на външните работи на Саудитска Арабия Адел ал Джубейр отхвърли отчета на следователя като " нищо ново ".

59-годишният Кашоги беше погубен, откакто влезе в саудитското консулство в Истанбул на 2 октомври предходната година. Един от най-важните журналистически гласове в региона на Близкия изток, той смяташе, че публицистиката във, към и за района е от жизненоважно значение, акцентира специфичният докладчик.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР