Отговори на най-горещите въпроси, свързани с приемането на еврото, даде

...
Отговори на най-горещите въпроси, свързани с приемането на еврото, даде
Коментари Харесай

Заплатата ми е 1500 лв., ще стане ли 1500 евро? Отговорът на БНБ

Отговори на най-горещите въпроси, свързани с приемането на еврото, даде Българска народна банка. Заради към момента високата инфлация у нас и неналичието на работещ парламент, който да гласоподава промени в 4 закона, които са част от изискванията за влизане на България в Еврозоната, България  се отхвърли от датата 1 януари 2024г. Новата цел е 1 юли 2024 г.За да приготви българите, Българска народна банка разгласява лист с въпроси и отговори за еврозоната. Част от тях дават отговор на някои от най-големите терзания на българите по тематиката за еврото у нас.

При замяната на лв. с евро, в случай че заплата ми е 1500 лева, ще стане ли автоматизирано 1500 евро, е най-често задаваният въпрос.
-->
Заплатите ще се изплащат в евро след датата на въвеждане на еврото, изясняват от Българска народна банка.

Сумите в трудовите контракти следва да бъдат превалутирани в интерес на служителя, като се закръгли сумата до най-близкия евроцент. Ако знакът, който следва последния знак, до който се прави закръгляването, е по-голям от 0, една единица следва да се добави към последния знак или ще бъде избрана нова сума, чиято стойност не е по-ниска от тази в левове.

Така при превалутирането сумата от 1500 лева ще стане 766,94 евро и е допустимо да бъде закръглена от работодателя на 767 евро.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР