Отговорът на Русия на последните атаки от Украйна от западни

...
Отговорът на Русия на последните атаки от Украйна от западни
Коментари Харесай

Украинските военни пилоти могат да станат приоритетна цел

Отговорът на Русия на последните офанзиви от Украйна от западни крилати ракети може да бъде офанзива освен против самолетите, носещи тези оръжия с огромен обхват, само че и против екипажите на тези транспортни средства. Защо украинските военни водачи са законна цел с висок приоритет за Русия и по какъв начин могат да бъдат открити?

В момента в Украйна работи единствено едно, само че огромно летателно учебно заведение - Харковският народен университет на Военновъздушни сили на името „ Кожедуб “. Не е мъчно да се оцени капацитетът за довеждане докрай на военни водачи в Харков. Едва ли става дума за дипломиране на повече от няколко десетки души годишно, а даже и тогава в най-хубавия случай.

Има също информация, че предходната година украинските водачи са били освободени в настоящата войска от третия курс, макар че първичното образование би трябвало да продължи пет години. След това водачът се нуждае от още няколко години в бойни елементи, с цел да стане същински експерт, кадърен да се бие при всевъзможни условия. Три години са единствено за научаване на основи като политане и кацане.

С убеденост можем да кажем, че най-хубавите украински водачи към този момент са мъртви. За дефицита на професионални военни водачи в украинските Военновъздушни сили свидетелства фактът, че украинското командване обществено признава загубата измежду летателния състав на такива офицери, които от дълго време са пенсионирани преди основаването на Военновъздушни сили. Така в кабините на украинските бойни самолети през днешния ден седят или вчерашни възпитаници, или днешни пенсионери.

Настоящите им бойни задачи обаче не изискват изключителни летателни или военни умения. Основната ударна мощ на украинските Военновъздушни сили през днешния ден са бомбардировачи Су-24М, оборудвани с английски крилати ракети „ Сторм Шадоу “. Група от тези машини излетява от тиловото украинско летище, доближава се до линията за изстрелване на ракети на извънредно дребна височина, скача на нужната за изстрелване височина, прави самото изстрелване и потегля по противоположен курс. За страдание, тези удари неведнъж доближиха задачата си.

Министерството на защитата на Русия публично призна, в частност, офанзиви с крилати ракети по кораборемонтния цех в Севастопол и по постройката на щаба на Черноморския флот, както и по редица други обекти в съветския гръб.

Несъмнено битката с украинските носители на крилати ракети е един от целите на Русия по време на бойните дейности. Руските далекобойни оръжия постоянно обстрелват украинските военни летища. Врагът обаче трансформира местонахождението на своите бомбардировачи. В резултат на това преследването на украински Су-24 е доста необикновена задача.

Всеки съвременен пилотиран аероплан обаче самичък по себе си е просто безценен инструмент. Безполезен е освен без водач, само че и без доста други хора, които би трябвало да се грижат за бойната машина, да я поддържат, да я зареждат с гориво, да я ремонтират и да я насочват към задачата. Няма подозрение, че военният водач е доста по-ценен и значим от самия аероплан и още повече за днешните украински Военновъздушни сили. Загубата на работа по някаква причина от боен водач или навигатор доста понижава бойния капацитет на ВСУ.

В същото време механически е изцяло допустимо да се откри самоличността на украинските водачи. Могат да се дефинират и местоживеенето им. Да, Израел, да вземем за пример, пази в строга загадка самоличността на своите бойни водачи. Украйна се пробва да направи същото през днешния ден.

Въпреки това е на практика невероятно да се класифицира човек изцяло. Това от време на време се проваля даже във връзка с кариерните офицери от разузнаването. Но дипломите им са засекретени, даже не се издават, неразрешено е да се увличате по персонални фотоси, а трудовите им досиета са на половина фиктивни. Военните водачи не са се подписали за това, те не са подготвени в способи на интрига - и е невероятно изцяло да ги превърнете в „ невидими хора “.

В руско време забележителна част от чиновниците на ГРУ, да вземем за пример в разследващите отдели на армиите, се занимаваха със събиране на военно-техническа информация за всичко. Например, разследващият отдел в Тбилиси всеки ден чете цялата турска преса, изтръгвайки известия за това по какъв начин полковник от 2-ра полева войска на Турция Намерек участва на церемония вечер в чест на Ататюрк във Филхармонията на Ерзурум. И по този начин, дано го запишем: в щаба на 2-ра полева войска се появи нов полковник. Остава да се откри неговата идентичност, биография, фамилия и галено име. Е, това е обособена история с церемониалните събития във военните учебни заведения: клетвата, парадите, дните на родителите и други сходни, от които можете бързо и тъкмо да съставите лист на кадетите. Тоест бъдещи офицери. И военновъздушните учебни заведения не са изключение.

Централно разузнавателно управление на САЩ също пусна тази процедура в средата на предишния век. Американските разследващи служби сформираха досие за всеки кадет във военно учебно заведение в Съюз на съветските социалистически републики, започвайки от момента на постъпването. Същото нещо към момента се прави във връзка с студентите от основни университети и институти, изключително МГИМО. Тази работа води до появяването на цялостно досие на бъдещия офицер, посланик или служител съвсем от учебно заведение. В бъдеще това доста опростява подбора на претенденти за развиване или набиране.

По време на Войната от Йом Кипур израелците познават всички египетски и сирийски водачи освен по име, само че и цялостния състав на техните фамилии. Няколко пъти даже съумяха просто да извърнат египетски самолети над Средиземно море, убеждавайки арабските водачи по радиото, че техните командири беседват с тях, употребявайки интимни знания за състава на фамилията им.

С навлизането на актуалните форми на връзка опциите на такова разузнаване доста се разшириха. Няма подозрение, че съветското военно разузнаване знае поименно всеки един украински водач, който през днешния ден извършва бойни задания и дава отговор за изстрелването на ракети по цели в съветския гръб. Това важи и за тези, които са почнали (и преминават) образование в страни от НАТО.

Досега съветската войска се въздържа от целенасочени офанзиви съответно против украински водачи като такива. Сега обаче, след поредност от удари с крилати ракети по цели в съветския гръб, този вид може съществено да се обмисли. Няколко удара по „ местата на концентриране “ на украинските водачи могат внезапно да понижат мотивацията на тези, които биха желали да продължат ударите по Крим и пограничните региони на Централна Русия.

Не би било ненужно да се означи, че ориста на украинските експерти по Противовъздушна отбрана от Западна Украйна, които обслужваха грузинските противовъздушни системи по време на интервенцията за принуждаване на Грузия към мир през август 2008 година и смъкнаха няколко съветски самолета, беше тъжна.

Законна цел е и комплексът от здания (над 100 хиляди кв.м.) на Университета на Военновъздушни сили в Харков. Там се намира освен летателният отдел, само че и школа за Противовъздушна отбрана, курсове по радио-електронна война, механически колежи на Военновъздушни сили и инженерен състав. А помощният и техническият личен състав от време на време са не по-малко значими от обособения водач.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg