Отговарящият за външната политика в гръцката опозиционна партия Нова демокрация

...
Отговарящият за външната политика в гръцката опозиционна партия Нова демокрация
Коментари Харесай

Остри критики от гръцката "Нова демокрация" към партия "Независими гърци"

Отговарящият за външната политика в гръцката опозиционна партия " Нова народна власт " Георгиос Кумуцакос насочи остри рецензии към съдружния сътрудник в държавното управление, водача на " Независими гърци " Панос Каменос, по отношение на подписания контракт за името на Македония, предадоха МИА и Българска телеграфна агенция.

" В Преспа бе подписан политическият завършек на политика, който даде всичко, в действителност всичко, за министерското кресло. От през днешния ден Панос Каменос и Независими гърци имат единствено минало, малко настояще и никакво бъдеще ", написа Кумуцакос в Туитър.

" Независими гърци " гласоподаваха нощес срещу вота на съмнение на гръцкото държавно управление, като се изключи депутата Димитрис Каменос, който, обратно на позицията на партията, поддържа самодейността на " Нова народна власт " и гласоподава съмнение на държавното управление на Алексис Ципрас.

Казаното " да " от Димитрис Каменос бе посрещнато с овации от " Нова народна власт ".

Правителството на Ципрас оцеля при вота на съмнение със 153 против 127 гласа. Лидерът на партия Независими гърци Панос Каменос извърши обещанието си, че няма да смъкна държавното управление, макар че е срещу съглашението за името на Македония.

ФАКТИ:
Министрите на външните работи на Македония и на Гърция Никола Димитров и Никос Кодзиас подписаха през днешния ден в Преспа контракта сред двете страни. С него се поставя завършек на 25-годишния спор за името. Договорът планува ерга омнес име /за всеобща употреба/ - Република Северна Македония. Договорът е със заглавие Окончателна конвенция за решение на разликите, разказани в резолюции 817 и 845 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за преустановяване на силата на Временната конвенция от 1995 година и за определяне на стратегическо партньорство сред страните.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР