Отделни класове в училища в десетки градове на България са

...
Отделни класове в училища в десетки градове на България са
Коментари Харесай

Класове в десетки градове вече са под карантина

Отделни класове в учебни заведения в десетки градове на България са под карантина едвам на четвъртия ден от началото на образователната година и към този момент учат онлайн. Обобщени данни за цялата страна на този стадий не се дават от нито една институция, заради което информацията е непълна.

Бургас

Първи случай на инфектиран с Covid-19 възпитаник е регистриран в Бургас, оповестиха в петък от Регионалната здравна ревизия в морския град. Той е от Професионалната гимназия по компютърно програмиране и нововъведения в града. Детето е в 8 клас и е било на учебно заведение единствено един ден.

Директорът на гимназията е изпратил известие на родителите да не водят през днешния ден децата в гимназията. " Всички възпитаници от класа ще работят в електронна среда. Те имат нужните механически средства и ще работят във виртуална класна стая. Няма да има загуба на образователно наличие. Всички учители в региона са здрави, само че ще работят под електронна платформа, когато се наложи ", добави Виолета Илиева, шеф на Регионалното ръководство по образованието в Бургас.

Съучениците му са сложени под карантина и във вторник, 22-ри септември, с направление от РЗИ, ще бъде проучен гратис целият клас.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР