Отделението разполага и с иновативен микроскоп, който улеснява работата на

...
Отделението разполага и с иновативен микроскоп, който улеснява работата на
Коментари Харесай

УМБАЛ Свети Георги – Пловдив с изцяло реновирано отделение по патология

Отделението разполага и с новаторски микроскоп, който улеснява работата на експертите

Отделението по обща и клинична патология към УМБАЛ „ Св. Георги “ към този момент разполага с главно актуализирана и осъвременена база. Отец Георги освети звеното, а от името на управлението на болничното заведение, зам.-директорът по диагностично-лечебната активност проф. доктор Иван Дечев поздрави целия екип, като му пожела здраве и триумфи.

Преместването стана допустимо след траялите няколко месеца строително-ремонтни действия в База 2 на университетската болница. Ремонтът е осъществен със средства на лечебното заведение, като той включва напълно възобновяване на пространствата, сменена вентилационна система, нови секционни маси, хладилни камери и други.

„ Присъствието ни тук ще форсира и увеличи качеството на работата, тъй като към този момент ще имаме по-добра връзка с останалите звена в болничното заведение. С тази смяна ще имаме опция да развием нови по-успешни практики. “, сподели началникът на отделението доцент доктор Мария Колева – Иванова.

Отделението по обща и клинична патология УМБАЛ „ Свети Георги “ към този момент разполага с нов микроскоп с спомагателни места за наблюдаване Leica DM 3 Headed Station. Той е извънредно потребен, тъй като улеснява разискването на сложни и забавни биопсични случаи, както и подкрепя образованието на младите специализанти.

Общата и клинична патология е здравна компетентност с висока социална значителност. Ролята на актуалното поделение по патология е изменена и постанова следването на европейските трендове и стандарти в биопсичната процедура. Това е разследване на модерната техника и съоръжение, както и висококвалифицирана лекарска активност.

„ През последните години набъбнаха опциите на патоанатомичната просвета и процедура да отговори на тези условия. Увеличават се нововъведенията и откритията в региона на морфологичната, имунохистохимичната, молекулярна и генетичната патология, и своевременното им асимилиране и използване в практиката е огромно предизвикателство пред Клиниката по патология “, споделя доцент доктор Мария Колева – Иванова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР