Отделението по детска хирургия в МБАЛ Св.Анна във Варна получи

...
Отделението по детска хирургия в МБАЛ Св.Анна във Варна получи
Коментари Харесай

Отделението по детска хирургия в МБАЛ „Св. Анна“ получи модерен лазер

Отделението по детска хирургия в МБАЛ " Св.Анна " във Варна получи съвременен лазер, оповестиха от пресслужбата на лечебното заведение.

Апаратът, на стойност малко над 30 000 лв., е закупен след благотворителна акция, проведена напълно на непринуден принцип от Асоциацията на студентите медици в България - Варна, и актьори от фолклорен танцов клуб " Еньовче " и подкрепена от признателни пациенти. В резултат на повече от година непримиримост и отдаденост от страна на благодетелите лазерът към този момент е в дребната операционна зала на отделението.

" От апарата ще се употребяват най-много подрастващи пациенти, които с навлизането в пубертета постоянно вършат абцеси в региона на опашната кост и се изисква оперативна операция. С новия лазерен уред всички процедури, ориентирани към премахване на разнообразни кожни недостатъци, обрязвания и прочие, ще са щадящи тъканите и ще разрешават оптимално бързо възобновяване ", изясни началникът на отделението доктор Румен Христов.

След монтирането на новия лазерен уред, стремежът на управлението на отделението и на болничното заведение е обезпечаването на ендоскопска инсталация за най-малките пациенти (под 2-годишна възраст) на " Детска хирургия ", чиято стойност варира сред 80 000 и 180 000 лв..
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР