Отделът за национална сигурност към Министерството на правосъдието на САЩ

...
Отделът за национална сигурност към Министерството на правосъдието на САЩ
Коментари Харесай

САЩ повдигнаха обвинения срещу седем руски разузнавачи

Отделът за национална сигурност към Министерството на правораздаването на Съединени американски щати повдигна обвинявания против седем чиновници на Главното разследващо ръководство (ГРУ) на Генералния щаб на Въоръжените сили на Руската федерация. Голямо жури в Западна окръг Пенсилвания уличи руснаците за компютърна хакерство, измами, усложнена кражба на идентичност и пране на пари, разясняват в редакцията на американското издание Washington Examiner в публикация, представена от организация " Фокус ", отдадена на следващия случай на огромна хакерска атака, за която Западът упрекна Москва.
Съгласно публикуваната информация съветските сътрудници са работили в интервала сред декември 2014 година до май месец тази година.
Министерството на правораздаването съобщи, че задачата на съветските офицери е да била да „ разгласяват открадната информация като част от акция за въздействие и дезинформация, предопределена да подкопае и по един или различен метод делегитимизира " напъните на Световната антидопингова организация да изобличи „ спонсорираната от страната “ съветска допинг стратегия за спортистите.
Обвиненията бяха оповестени, откакто Обединеното кралство уличи съветската военна разследваща организация за серия от хакерски атаки, ориентирана към политически, бизнес, медии и спортни институции.
Трима от седемте подсъдими по-рано са били разследвани от специфичния прокурор Робърт Мюлер по отношение на хипотетичната намесата на Москва в президентските избори от 2016 година Но обвиняванията против тях не са повдигнати от Мюлер, който пое следствието на ФБР през май 2017 година, прецизира още изданието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР