Отделът за киберпрестъпност в гръцката полиция започна да разследва дейността

...
Отделът за киберпрестъпност в гръцката полиция започна да разследва дейността
Коментари Харесай

В Гърция източили 5 млн. евро от нищо неподозиращи жертви

Отделът за киберпрестъпност в гръцката полиция стартира да проверява активността на три проведени групи , за които се счита, че са източили над 5 милиона евро от нищо неподозиращи гърци .

Гръцката медия Proto Thema оповестява, че бандите са откраднали големи суми пари посредством измами, хакване на банкови сметки или навлизане в мобилните телефони на своите цели.

Общински кмет на остров Крит е един от потърпевшите - Манолис Фрагакис споделя по какъв начин получил позвъняване от чужд номер. Човекът, който му позвънил, му обяснил, че е дебитор на Фраганис и му дължи 380 евро, поради което желае данните от банковата му сметка, с цел да му преведе парите.

Малко по-късно 7800 евро изчезнали от сметката на кмета.

От Асоциацията за отбрана на потребителите в Гърция споделят, че в такива случаи са изцяло безпомощни. По информация на Proto Thema сега една от жертвите води правосъдна борба, с цел да си възвърне откраднатите пари.
 Предупреждават за
Предупреждават за " фишинг " офанзиви от името на адвокатски сдружения

Това заяви ръководителят на Адвокатския съвет във Варна Юлиян Георгиев

Други ужилени са се обърнали към гръцката Асоциация на потребителите " Качество на живот " , която разчита на помощта на ръководещите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР