Отделът на информационни технологии на Белия дом е предоставил на

...
Отделът на информационни технологии на Белия дом е предоставил на
Коментари Харесай

Тръмп нарушава сигурността на комуникациите си от мързел

Отделът на осведомителни технологии на Белия дом е дал на американския президент Доналд Тръмп два смарт телефона iPhone, единият от които той употребява единствено за четене на новинарски ленти и изявления в Twitter. Това оповестява авторитетният американски уебсайт Politico, базирайки се на източници във вашингтонската администрация, съобщи БГНЕС.
Според информацията, вторият от двата телефона е предопределен единствено за говорене. Но американският водач непрекъснато употребява точно първото мобилно устройство за връзка със своите другари и изявления на известия в Туитър. Проблемът е в това, че експертите не са оборудвали този смарт телефон със средства, които биха могли да предотвратят евентуално следене на президента.
Тръмп е отказал ежемесечно да сменя телефона си " за " Twitter и счита сходно предложение за не доста комфортно. Освен това, този смарт телефон не е проверяван от специалистите по сигурност към този момент пети месец.
Приятели и съветници на американския президент обявиха, че Тръмп много постоянно им звъни по телефона. Конгресменът от щата Флорида и доверено лице на президента Мат Гец описа пред Politico, че Тръмп му е звънял късно вечерта и рано заран, като на екрана се е изписвал или блокиран номер, или нормален десетцифрен код от Вашингтон. А в книгата на Майкъл Улф " Огън и гняв: Белият дом на Тръмп от вътрешната страна " се споделя тъкмо за този табиет на милиардера да звъни на кого ли не. Няма предходник на Тръмп на този пост в никакъв случай не са отказвали да обезопасят своите телефони. Настоящият американски водач отхвърля оферти от подобен темперамент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР