Отдавнашна и изискана традиция в Белия дом е отиващият си

...
Отдавнашна и изискана традиция в Белия дом е отиващият си
Коментари Харесай

Барак Обама към Доналд Тръмп: Не забравяйте важността на демократичните институции

Отдавнашна и изискана традиция в Белия дом е отиващият си президент да оставя на своя правоприемник писмо, което новият президент намира в Овалния кабинет. Писмото на Барак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на Съединени американски щати. Роден е на 4 август 1961 година в... към профила до Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила, за чието наличие се оповестява седем месеца след излизането му от Белия дом, съдържа един главен съвет: оттатък суровостта на политическите борби в никакъв случай да не не помни значимостта на демократичните институции, съобщи Агенция Франс Прес.

Писмото на 44-ия до 45-ия президент на Съединени американски щати се състои от към 300 думи и придобива изключително значение след безредните седмици в управленито на Тръмп, подложен на критика в лични си лагер за неяснотата на позициите му след расовото принуждение в Шарлотсвил. Писмото стартира с обръщението: "Скъпи господен президент " и с поздравления за началото на превъзходното премеждие - президентското ръководство. "Милиони хора заложиха очакванията си на вас, и всички ние, без значение от партиите, се надяваме на по-голямо преуспяване и сигурност при вашето ръководство ".

Обама акцентира, че президентският пост в Съединени американски щати е неповторим и за него няма "проста рецепта ". Той акцентира значимостта на американското водачество в света: "На нас, с дейностите ни и образеца, който даваме, е поверено да поддържаме интернационалния ред, който бе основан след края на Студената война и от който зависи нашето преуспяване и сигурността ни ".

"Ние сме краткотрайно на този пост и това ни прави пазители на демократичните институции и обичаи, каквито са правовата страна, разделянето на управляващите, отбраната на гражданските права, за които са се сражавали предците ни. Каквито и да са напреженията във всекидневната политика, би трябвало да оставим тези принадлежности на нашата народна власт най-малко толкоз мощни, колкото сме ги заварили ". Последният съвет на Обама към Тръмп е в динамичността на събитията и под натиска на отговорностите да отделя време с приятелите и фамилията си. "Те ще Ви оказват помощ да преодолявате сложните моменти, които са неизбежни ", написа Обама.

Агенция Франс Прес припомня за президентското писмо, оставено на 20 януари 1993 година от Джордж Буш татко на приемника му Бил Клинтън: "Вашият триумф е триумфът на нашата страна. Изцяло ви поддържам. Ще има доста сложни моменти. Не допускайте критиците да Ви обезсърчат ", е съветът, който дава Буш на Клинтън.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР