Отдавна са доказани ползите на червеното вино за здравето. Единодушно

...
Отдавна са доказани ползите на червеното вино за здравето. Единодушно
Коментари Харесай

Помага ли червеното вино в борбата с COVID-19

Отдавна са потвърдени изгодите на аленото вино за здравето. Единодушно експертите го предлагат за усилване на имунната система, за угнетяване на депресията и за събаряне на седативния стрес след подготовка. Но с това плюсовете от умерената консумация на вино напълно не се изчерпват.
 Червено вино, тренировките и по какъв начин да се оправим с оксидативния стрес след извършения
Да пием ли вино след подготовка

Специалистите позволяват

В ново, извършено от учени към Китайския университет по медицина в Тайван, таниновата киселина, която се съдържа в люспите на гроздето, оказва помощ за потискането на ковид. И по-точно, може да понижи репликацията на SARS-CoV-2 - вирусът, който предизвиква COVID-19.

В случая специалистите следят под лупа таниновата киселина дружно с още пет други естествени съединения. Установяват, че точно тя се оправя най-успешно с развиването на вируса.
 Снимка 522265

Но преди да тръгнем да се запасяваме с алено вино, би трябвало да имаме поради, че въпросното проучване е извършено в лабораторни условия.

Тоест, изследването е основано върху реакцията на клетките отвън естествената им среда, в следени условия. И както изяснява лекар Норийн Хайнс, не е научно потвърдено, че биха провокирали същия развой в човешкото тяло.
 Снимка 522264

Хайнс акцентира още един минус на научния опит. Липсват данни за точното количество алено вино, което би оказало резултат в битката с COVID-19, написа.

А до момента в който проучванията по тематиката не престават, най-добре да консумираме виното рационално - не повече от две чаши дневно за мъжете и една за дамите.
 Сок от нар, сок от арония, зелен чай, противовирусните им свойства и оказват помощ ли против Covid-19
Нар, арония и зелен чай против COVID-19 и грип

Как работят на респираторните болести

Доктор Норийн Хайнс напомня още, че аленото вино не е единственият източник на танин. Същият се намира в прилични количества и в боровинките, в черния и в зелен чай.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР