Отдавна е ясно, че не работи системата за ранно предупреждение,

...
Отдавна е ясно, че не работи системата за ранно предупреждение,
Коментари Харесай

Иван Таков: В София не можем да дишаме, къде са мерките на СО срещу мръсния въздух?

Отдавна е ясно, че не работи системата за ранно предизвестие, с която толкоз се хвали Столична община, сподели общинският консултант от Българска социалистическа партия.
В София от два дни не можем да дишаме, а къде са ограниченията на Столична община против мръсния въздух? Това попита общинският консултант от Българска социалистическа партия Иван Таков, който е член на Комисията по запазване на околната среда, земеделие и гори. Според него цялостното безучастие на ръководещите в Столична община в последните дни по казуса с чистотата на въздуха в града още веднъж демонстрира, че системата за ранно предизвестие не работи.

" С сътрудниците от групата на Българска социалистическа партия в СОС от дълго време приказваме, че тази толкоз рекламирана система не работи. И за следващ път имаме доказателство за това, съобщи Иван Таков. - Два дни в София виждаме какво дишаме, измервателните станции демонстрират доста притеснителни стойности за замърсеност на въздуха, а ръководещите в Столична община показват надменно безмълвие и безучастие. Нали в края на предходната година гласувахме кметът Йорданка Фандъкова да има опция да вкарва мярката " Зелен билет " още при прогноза за замърсяване на въздуха. Къде е този " Зелен билет "? Защо през вчерашния ден и през днешния ден в София не е въведен зеленият билет - единствената от малко малко прилична мярка против замърсяването на въздуха?! Ясно е, че тази прословута система за ранно предизвестие въобще не работи ".

Според Иван Таков, ръководещите в Столична община са изцяло безсилни да се оправят с казуса със замърсяването на въздуха в града. " От години приказваме за него, България беше наказана от Европейската комисия поради мръсния въздух, а ефикасни дейности от страна на ръководещите в Следствен отдел към окръжна прокуратура няма. Вече е напълно явен този факт, разяснява той. - Има единствено реплика на дейности и ограничения, които са за замитане на казуса под килима, с цел да не разрушава имиджа на кмета. А здравето на жителите още веднъж остава на произвола на ориста ".

По публични данни на Air Quallity Ingex на Европейската комисия, в 10 града на България е било регистрирано съществено замърсяване на въздуха през днешния ден. Най-голямо струпване на замърсен въздух е записано в София. Цветната сигнализация на измервателните станции е показвала мрачно алено за рискови стойности. А замърсяването на въздуха в някои региони на София от през вчерашния ден до през днешния ден надскочи допустимите стойности над 10 пъти.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР