Отчаяният ход на почти сваленият премиер Кирил Петков да предложи

...
Отчаяният ход на почти сваленият премиер Кирил Петков да предложи
Коментари Харесай

Breaking: Рашков иска в КПКОНПИ, за да „смачка“ проверката срещу себе си

Отчаяният ход на съвсем сваленият министър председател Кирил Петков да предложи Бойко Рашков за началник на КПКОНПИ е избавителен пояс за МВР-началника, прочут още като Дамаджаната, настояват осведомени.

Целта е Рашков незабавно да „ смачка “ инспекцията против себе си в КПКОНПИ, която е разкрила смущаващи несъотвествия в парцелите и приходите на милионера-вътрешен министър, оповестиха пред Breaking.bg осведомени източници. Както е известно от имотните му декларациии някогашният комунистически следовател, работил цялостен живот държавна работа има 22 недвижими парцела или елементи от тях.

Част от посочените в декларацията му парцели обаче в действителност са прилежащи елементи към къщата му в София -три дребни склада, партер, гараж, тераса, както и фитнес с повърхност 40 кв. м. Отделно Рашков има три жилището в столицата с площ надлежно 109, 99 и 56 кв. м, както и дворно място в София с повърхност 1870 квадрата.

Министерство на вътрешните работи шефът е заявил, че е притежател и на част от къща с гараж в Несебър, както и две къщи с дворно място в Антон. В декларацията си той показва, че парцелите му са добити в резултат на сватбен контракт.

Рашков има и два автомобила -БМВ и Нисан Патрол, които също е получил, с помощта на сватбен контракт.

Той е заявил и два влога -един за малко над 158 000 лв. и различен за 10 000 лв..

Има и две инвестиции в пенсионни и капиталови фондове – едното за малко над 600 000 лв., а другото за близо 45 000 евро.

Проверката в КПКОНПИ против Рашков е по сигнал откакто става министър. Оказва се, че „ великият герой против корупцията “ не е подал крайна, при напускането му, декларация в антикорупционната комисия като шеф на Бюрото за надзор на СРС през 2018 година.

Това е наложително по закон. Самата инспекция в КПКОНПИ за имотното и финансово положение на Бойко Рашков е разкрила несъотвествие при тях. На Дамаджаната му се губят към 1 млн. лв. недоказани в пари и парцели.

Проверката е завършила с мнение за предаване на прокуратурата. Именно по тази причина Рашков е натискал Кирил Петков да оглави КПКОНПИ, с цел да „ смачка “ и „ унищожи “ следствието против себе си, с цел да не стигне до държавното обвиняване.  

Само за един от парцелите си, имението му край Американския лицей в столицата хитрият вътрешен министър го заявява на части-част от жилище, част от парцел и така нататък Според неофициална информация въпросният парцел е 1870 кв. Метра двор и 505 квадратни метра палат-жилище.

Дворът, по пазарни цени от 2019 година коства над 500 000 евра, а палатът над 2 милиона евра. Откъде Рашков има толкоз пари? Няма по какъв начин да е от държавна заплата. Бившата му брачна половинка също няма по какъв начин като нотариус да има толкоз средства. Основанието за владение на толкоз парцели и пари, вътрешният министър е по-богат от шефа на мафията, Рашков показва сватбен контракт. Само, че брачният контракт не може да е съображение за придобиване на 22 парцела и големи влогове в банки, а Рашков би трябвало да потвърди от кое място са тези средства. Не е неприятно Национална агенция за приходите да ревизира данъчните заявления и на вътрешния министър и на някогашната му брачна половинка и тогава да се разбере от кое място са средствата и какво е заявено.

Вариантът Бойко Рашков да бъде определен за началник на антикорупционната комисия обаче клонят към нула, разясняват депутати. Кандидатурата няма да събере нужният брой депутати, тъй като ръководещото болшинство към този момент несъществува, а Има Такъв Народ са били изрично срещу фигурата на Рашков. Така, че Дамаджаната може да падне от два стола на земята.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР