Отборите, засегнати от случаи на COVID-19 или задължителна карантина на

...
Отборите, засегнати от случаи на COVID-19 или задължителна карантина на
Коментари Харесай

УЕФА: Отборите, засегнати от случаи на COVID-19 на Евро 2020, могат да отложат мачовете си до 48 часа

Отборите, наранени от случаи на COVID-19 или наложителна карантина на европейското състезание, могат да отсрочат мачовете си до 48 часа, с цел да извикат нови играчи, оповестиха от УЕФА.

Европейската централа разгласява спомагателни правила за шампионата от 11 юни до 11 юли, в това число увеличение на броя играчи от 23 на 26, с цел да помогне на тимовете да се оправят на фона на пандемията от ковид.

На Евро 2020 би трябвало да бъдат изиграни 51 мача за 31 дни с няколко дни като спомагателна алтернатива. Мачовете ще се играят по график, в случай че всеки тим има най-малко 13 играчи, в това число един вратар разполагаем.

От УЕФА обявиха, че тимовете с по-малко от 13 играчи могат да пренасочат дуела си в границите на идващите 48 часа от датата на съответния мач.

" Всеки спомагателен състезател, извикан, с цел да запълни броя от 13 играчи, би трябвало да заеме мястото на равностоен брой карантинни състезатели от листата с 26 играчи ", обявиха от УЕФА.

Отборът, виновен за мач, който не се играе, ще го загуби служебно с 0:3 и националната федерация ще бъде изправена пред дисциплинарни дейности от УЕФА.

Правилата за изключителни обстановки са сходни на тези, прилагани от централата през този сезон в евротурнирите и Лигата на нациите, и са доказани в няколко каузи за обжалване в Арбитражния състезателен съд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР