Отборите на Валенсия и Реал Мадрид завършиха 1:1 в двубой

...
Отборите на Валенсия и Реал Мадрид завършиха 1:1 в двубой
Коментари Харесай

Късна драма на Местая остави Реал зад Барселона

Отборите на Валенсия и Реал Мадрид приключиха 1:1 в дуел от 17-и кръг на Ла Лига. Срещата на "Местая " не впечатли с нищо изключително до 79-ата минута, когато стартира драмата. Карлос Солер откри за домакините 10 минути преди края, а секунди преди съдийския сигнал "белите " изравниха посредством Карим Бензема.

Реал Мадрид бе по-активният тим при започване на срещата, като в 14-ата минута можеше да открие резултата, само че ударът с глава на Карим Бензема мина тъкмо около лявата греда.

Лука Модрич и Дани Карвахал също се регистрираха с пропуски в идващите минути.

В 35-ата минута Феран Торес доближи до положително високо подаване, само че ударът му мина тъкмо над напречната греда и не докара до нищо рисково.

В началото на втората част още веднъж Торес съумя да се измъкне от "бялата " отбрана, само че останал самичък против Тибо Куртоа, не съумя да го преодолее и ударът му бе отразен от белгиеца.

Последваха спокойни минути до 79-ата, когато Солер овладя страховит пас в наказателното поле и оставен безусловно непокрит, промуши топката зад тила на Куртоа.

В добавеното време Лука Йович изпрати топката в мрежата на Хауме Доменех, само че попадението бе анулирано поради засада.

"Белия балет " получи ъглов удар надълбоко в добавеното време, а Куртоа се включи в офанзивата. Именно белгийският пазач засече топката с глава, само че вратарят на "прилепите " отрази удара и отби топката, която след разбъркването се озова в краката на Карим Бензема, който бе непогрешим и донесе точката на своя тим.

Така тимът на Реал е втори в класирането, с идентичен брой точки с водача Барселона - по 35. Валенсия, от своя страна, има 27 и се намира на 8-ата позиция.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР