Отборите на Уотфорд и Арсенал завършиха 2:2 на „Викъридж Роуд”

...
Отборите на Уотфорд и Арсенал завършиха 2:2 на „Викъридж Роуд”
Коментари Харесай

Кошмарната защита на Арсенал подари точка на Уотфорд

Отборите на Уотфорд и Арсенал приключиха 2:2 на „ Викъридж Роуд” в мач от петия кръг на Висшата Лига. Пиер-Емерик Обамеянг се опита да върне Арсенал на победния път, отбелязвайки две попадения за „ артилеристите”, само че неговите съотборници не бяха на това мнение и спомогнаха Уотфорд да се върне в срещата. Попаденията за стършелите бяха дело на Том Клевърли и Роберто Перейра, който осъществя от дузпа.

В 21-ата минута Пиер-Емерик Обамеянг откри резултата в срещата, откакто доближи до точно подаване надълбоко в наказателното поле, пратено от Саед Колашинац. Обамеянг преодоля вратаря с удар по трева в средата на мрежата.

Десет минути по-късно Никола Пепе сложи топката на тепсия за Пиер-Емерик Обамеянг, който със завършващ удар от близко осъществя второто си попадение в мача.

В началото на второто полувреме Арсенал направи пагубна неточност в отбрана и подари топката на Том Клевърл, който търкулна топката в мрежата отблизо разстояние.

В 58-ата минута Жерар Деулофеу блъсна топката към вратата от границата на пеналтерията, само че опитът му мина на няколко сантиметра от дясната греда.

В 65-а минута Исмаила Сар засече центриране в наказателното поле и откри пространство за удар. Сенегалецът обаче бе неакуратен и топката мина настрана от дясната греда.

Минути по-късно Жерар Деулофеу стигна първи до топката и стреля към вратата, само че кълбото прелетя около дясната греда.

В 79-ата минута съдията Антъни Тейлър отсъди дузпа за Уотфорд, откакто видя непозволени дейности от страна на Давид Луис.

Дузпата бе осъществена в 81-а минута от влезлият от скамейката Роберто Перейра, който завоюва борбата на воля, пращайки топката от дузпа в долния ляв ъгъл във вратата на Бернд Лено, който се хвърли в другия ъгъл.

В 84-ата минута пред Жерар Деулофеу се откри страхотна опция да осъществя, откакто нанесе добър удар от границата на пеналтерията, който профуча настрана от дясната греда.

Последните минути на мача бяха извънредно напрегнати, а тимът на Уотфорд пропусна няколко страхотни благоприятни условия да доближи до цялостния поврат.

В добавеното време Абдулай Дукур връхлетя върху неадресиран пас в наказателното поле и нанесе страховит удар ниско в средата на задачата. Бернд Лено обаче го очакваше и направи брилянтно избавяне.

След това тъждество Арсенал заема седма позиция в класирането с актив от 8 точки, а Уотфорд е финален в класирането с 2 точки от 5 изиграни срещи.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР