Отборите на Турция и Исландия завършиха при резултат 0:0 в

...
Отборите на Турция и Исландия завършиха при резултат 0:0 в
Коментари Харесай

Турция врътна стратегически хикс и си го върна на Исландия

Отборите на Турция и Исландия приключиха при резултат 0:0 в дуел от 9-тия кръг на група H на квалификациите за Евро 2020. По този метод турците си извоюваха място на форума през идната година за сметка точно на тима на Исландия.

Това беше и самобитен реванш за Турция, откакто през 2016-та година Исландия се класира на европейското състезание първенство във Франция, точно след победа посред Истанбул.

Първото полувреме на дуела изцяло ни подсказа накъде ще отиде развоя на стрещата. След единствено 5 шута общо към двете порти и нито един прецизен двата отбора се отдръпнаха при 0:0 на почивката.

През втората част момчетата на Сеньол Гюнеш натиснаха в търсене на победа. В 71-та пристигна и най-хубавото състояние за домакините. Бурак Ялмаз съумя да откри пространство на границата на наказателното поле на исландците и стреля, само че рисковият му удар в долния ляв ъгъл на Ханес Халдорсон беше избавен от стража.

В 83-та минута феновете на стадион "Тюрк Телеком Арена " за малко да изпитат нещастието от преди 3 години. След осъществяване на корнер Хьордур Магнусон съумя да се извиси най-високо и да насочи удар, който обаче беше блокиран на гол линията. След това Гюлфи Сигурдсон имаше късмет от 6 метра, само че някак не уцели вратата на Мерт Гюнок.

По този метод южната ни съседка продължава да е преди всичко в групата, с актив от 20 точки, с една пред Франция преди конфликта на "петлите " против Молдова по-късно през днешния ден. Исландия, от своя страна, остана на 3-та позиция с 16 точки и без никакви действителни шансове за класиране на догодишния конгрес.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР