Отборите на Тулуза и Страсбург сътвориха един от най-драматичните мачове

...
Отборите на Тулуза и Страсбург сътвориха един от най-драматичните мачове
Коментари Харесай

Луди 200 секунди в Тулуза

Отборите на Тулуза и Страсбург сътвориха един от най-драматичните мачове в Лига 1 през този сезон. В дуел от 30-ия кръг на конкуренцията двата отбора приключиха наедно 2:2, откакто до 89-ата минута резултатът бе 0:1.

След нулево първо полувреме Страсбург откри резултата незабавно след подновяването на играта посредством Жереми Блайак. Домакините потеглиха в нахлуване в търсене на равнене, само че офанзивите им бяха ялови в по-голямата си част. Все отново в 89-ата минута натискът им даде триумф и при едно центриране отляво на Исиага Сила някогашният нападател на Арсенал Яя Саного изравни с глава. Попадението даде криле на домакините и те се впуснаха в нови офанзиви в опит за цялостен поврат и малко след началото на спомагателното време Саного вкара за 2:1. Нападателят стреля с глава, топката се отби в гредата и по-късно още веднъж попадна у него, с цел да я прати без проблеми във вратата.

Домакините към този момент се усещаха спечелили с доста скъпи три точки в битката им за оцеляване, когато се стигна безусловно до последната секунда на срещата. Едно центриране на Антони Гонсалвес откри Бакари Коне в наказателното поле. Бранителят не насочи най-хубавият си удар, само че топката рикошира в крайник на защитник и заблуди вратаря Албан Лафон за крайното 2:2.

Така в класирането двата отбора не престават борбата си за оцеляване. Тулуза е с 30 точки, което е една над чертата на 17-а позиция, до момента в който Страсбург е 15-и с две повече. Лига 1 30 кръг, събота 17 март  Тулуза 2:2краен резулат  Расинг Страсбург
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР