Отборите на Рома (Италия) и Фейенорд (Нидерландия) получиха по 4

...
Отборите на Рома (Италия) и Фейенорд (Нидерландия) получиха по 4
Коментари Харесай

Финалистите в турнира Лига на конференциите Рома и Фейенорд получиха по 4000 билета

Отборите на Рома (Италия) и Фейенорд (Нидерландия) получиха по 4 хиляди билета за финала в шампионата Лига на конференциите. Двубоят ще се организира на 25 май в Тирана (Албания). Комбинирано за финалистите са отделени по-малко от 8500 пропуща. Останалите бяха пуснати в свободна продажба. Капацитет на стадиона е малко над 20000 фенове, а билетите са на цени от 25 до 125 евро.

От Фейенорд към този момент показаха разочарованието си от ограничавания брой билети, които клубът е получил и предизвести почитателите си да не купуват пропуски от неофициални източници.

Европейската футболна централа (УЕФА) избра Тирана за хазаин на финалния конфликт в Лигата на конференциите през декември 2020-а, една година след откриването на стадион в албанската столица. От централата бяха дали обещание да има и безвъзмездни билети за финалите в другите европейски клубни съревнования през сезона, като за Лигата на конференциите броя е 6000 и клубовете сами вземат решение по какъв начин да ги разпределят. Останалите 3500 билета са ориентирани към уредниците на финала в Тирана, служебни лица, спонсори на УЕФА и притежателите на медийните права.

Административният шеф на Албанската футболна федерация Кейди Томори съобщи, че чака 20000 нидерландски ентусиасти, повече от които ще останат отвън стадиона.

Рома игра предходните си два европейски финала през 1984-а и 1991-а на своя „ Стадио Олимпико “ в Рим, който приема към 70000 души. Фейенорд също е бил хазаин на един от финалите във футбола на Стария континент през 2002 година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР