Отборите на Рома и Дженоа сътвориха истинско голово шоу на

...
Отборите на Рома и Дженоа сътвориха истинско голово шоу на
Коментари Харесай

Голова фиеста на Рома – Дженоа, но без победител

Отборите на Рома и Дженоа сътвориха същинско голово шоу на „ Олимпико” в Рим. Двубоят в италианската столица завърши при резултат 3:3. Домакините повеждаха в резултата на три пъти, само че по този начин и не съумяха да задържат минималния си задатък до края.

Резултатът в мача бе открит от Ченгиз Юндер след независима акция в наказателното поле още в 6-ата минута. Голът обаче не смути гостите, които дадоха отговор доста бързо. Пинамонти се възползва от групова неточност в защитата на римските „ вълци” и с мощен шут от към 10 метра порази задачата.

Един Джеко даде нова преднина на домакините, само че две минути преди почивката гостите стигнаха до дузпа, която бе превърната в гол от Крисито.

Така интригата остана за втората част, само че в последна сметка нито един от двата отбора не съумя да надделее.

Рома още веднъж излезе напред в резултата, този път с помощта на Александър Коларов, който вкара превъзходен гол от фаул. Бранителят стреля доста мощно от 25 метра, топката рикошира в напречната греда и тупна на сантиметри зад голлинията.

Последният гол в срещата не бе по-малко хубав. След бърза офанзива за Дженоа, топката бе пратена на дясното крило откъдето тя бе центрирана в дребния пеналт, а Куаме след плонж я заби в мрежата с глава.

Така двата отбора започнаха сезона в Серия А със зрелищен мач и тъждество.

Като цяло първият кръг в Италия предложи голям брой голове.

СПАЛ и Аталанта си вкараха пет попадения, а триумфът бе за отбора от Бергамо, който се наложи с 3:2. Лацио също потегли с победа в шампионата, побеждавайки Сампдория с 3:0 като посетител.

Каляри без Кирил Десподов в състава си загуби семейството си на Бреша с 0:1.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР