Отборите на Осасуна и Депортиво Алавес затвориха календарната 2020 година

...
Отборите на Осасуна и Депортиво Алавес затвориха календарната 2020 година
Коментари Харесай

Елитният футбол в Испания приключи годината с реми

Отборите на Осасуна и Депортиво Алавес затвориха календарната 2020 година с тъждество 1:1 между тях в мача си от 16-ия кръг на испанската Ла Лига. Срещата предложи много завладяващи моменти, като още в 8-ата минута вратарят на домакините Рубен Мартинес бе изпъден, само че все пак Роберто Торес даде преднина на плампонци в 67-ата, само че Лукас Перес изравни в 75-ата минута след дузпа.

Домакините сътвориха първата действителна обстановка за попадение в седмата минута, когато Джонатан Кайери се пребори с състезател на гостите отляво, навлезе в наказателното поле и комбинира с Анте Будимир, който стреля по диагонала, само че топката се отби от страничната греда.

Само минута по-късно обаче обстановката за Осасуна стана тежка. Директен червен картон получи вратарят на отбора Рубен Мартинес, който бе изпреварен от Дейверсон пред наказателното поле. Играта се забави за към 4 минути поради преглеждането на обстановката със системата ВАР, защото в началото имаше подозрения за засада на нападателя. Все отново ВАР удостовери, че няма такава и стражът трябваше да напусне наложително.

Противно на упованията Алавес не успяваше да се възползва от своето числено преимущество и съвсем не създаваше рискове пред вратата на аварийния пазач на плампонци Серхио Ерера.

В 31-ата минута Аридане Ернандес засече с глава центриране, само че над вратата. Минута по-късно Рубен Гарсия стреля мощно и тъкмо, само че стажът на гостите Фернандо Пачеко улови.

В петата минута на добавеното време на първата част Гарсия стреля от директен свободен удар, само че нямаше шанс и топката за повторно се отби от левия непряк дирек на Пачеко.

През втората част обстановката не се промени радикално, като даже Осасуна поведе в 67-ата минута. Енрик Гайехо бе изведен отдясно, а по-късно подаде в наказателното поле за Роберто Торес, който стреля сред краката на Флориан Лежун и топката влетя в далечния ъгъл на вратаря Пачеко – 1:0.

В 75-ата минута обаче Алавес получи правото да извърши дузпа. Капитанът на домакините Ойер фаулира Хоселу в наказателното поле и след инспекция с ВАР съдията отсъди наказателния удар. Зад топката застана резервата Лукас Перес, а някогашният нападател на Арсенал не сбърка – 1:1.

В 89-ата минута Торес центрира отдясно, а Давид Гарсия стреля с глава на далечната греда, само че в навън.

В добавеното време на дуела пък Борха Сайнц центрира отдясно, само че на далечната греда Перес не съумя да засече във вратата и донесе цялостния поврат за Алавес.

С това тъждество Осасуна е 19-и с 12 пункта, на три от избавителната зона, до момента в който Алавес е 13-и с 18 пункта. В първите си дуели за 2021-а година плампонци гостуват на Реал Сосиедад, а Алавес приема водача Атлетико Мадрид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР