Отборите на Любимец-13 (Варна), Спортната асоциация на МВР (София) и

...
Отборите на Любимец-13 (Варна), Спортната асоциация на МВР (София) и
Коментари Харесай

Определиха финалистите в шампионата по плажен футбол

Отборите на Любимец-13 (Варна), Спортната асоциация на Министерство на вътрешните работи (София) и МФК Спартак (Варна) реализираха победи в последния кръг от постоянния сезон на Mussala Национална лига beach soccer, с който бе комплициран края на постоянния сезон в шампионата на страната в този доста атрактивен спорт. Варненският Любимец-13 завоюва директния конфликт за петото място, като надигра с 5:3 Свети Никола. По два гола за триумфа на варненци осъществиха Николай Байчев и Атанас Атанасов, а един добави Чавдар Петров. За бургазлии се разписаха ветеранът Стоян Ненов, Христо Жеков и Иван Грингов. Двата тима ще играят за систематизиране на местата от пето до седмо на финалите във Варна.

Отборът на Спортната асоциация на Министерство на вътрешните работи надигра с 10:2 домакините от Верея (Стара Загора), които бяха лишени от услугите на няколко от най-важните си играчи. Цено Лозанов заби хеттрик за триумфа, по два пъти се разписаха Алексей Степанов, Петко Петков и Мартин Нестеров, а един път - вратарят Костадин Иванов. За верейци дежурните си попадения осъществиха Ради Стайков и Петър Милков.

" Полицаите " приключват на второ място в постоянния сезон с 14 точки, които, съгласно регламента за финалната четворка, ще бъдат разграничени на две и стават 7. Верея пък е четвърти с 9 точки, които след разделянето ще станат 5.

Шампионът на страната от последните четири години МФК Спартак (Варна) приключи с цялостен актив от точки, откакто би ФК Русе с 5:2. Символичните домакини поведоха посредством Мартин Недков в деветата минута, като това бе единственият гол през първата третина. През втората част спартаклии съумяха да създадат цялостен поврат с две попадения на Калоян Цветков. В началото на третата част Мариян Мачиука-Мачи повиши на 3:1, а малко по-късно Мартин Рачев си означи автогол. Мачи осъществя за 5:1, а в края на срещата Мартин Рачев порази и вратата на съперника оформяйки крайния резултат.

Така варненският отбор, който завоюва 18 точки, влиза с половината от тях във финалната четворка - 9, а ФК Русе има 12 извоювани, или 6 за старта на решителните срещи за купата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР