Отборите на Фиорентина и СПАЛ завършиха наравно (0:0) в среща

...
Отборите на Фиорентина и СПАЛ завършиха наравно (0:0) в среща
Коментари Харесай

СПАЛ спря победната серия на Фиорентина

Отборите на Фиорентина и СПАЛ приключиха наедно (0:0) в среща от 32-ия кръг на Серия “А”. С този резултат “Ла Виола” записа 8-ми дуел, в който не позволява загуба, прекъсвайки серията си от шест поредни победи. СПАЛ пък остава на нежеланата 17-та позиция - на точка от зоната на изпадащите. В групата за дуела попадна българският бранител Петко Христов, който остана на пейката през целия мач.

Двубоят стартира по-силно за домакините от Флоренция, които натиснаха противника си в личната му половина. На два пъти Федерико Киеза опита положителни пробиви по крилото, а в 7-ата минута Рикардо Сапонара стреля в ръцете на Алекс Марет. Две минути по-късно основният арбитър Даниеле Орсато отсъди дузпа в интерес на СПАЛ за нарушаване на Виктор Уго против Фелипе. Наказателният удар обаче бе анулиран, откакто Орсато преразгледа обстановката на видеоповторение.

Последваха нови мощни минути за тима на Фиорентина, който владееше топката дълготрайно. Футболистите на Стефано Пиоли бяха принудени да пробват шанса си от отдалеченост, с цел да пробият защитния вал пред вратата на Марет. След 30-ата минута се видя леко възкръсване в редиците на гостите и СПАЛ доближи до два ъглови удара след положителни акции на Мануел Ладзари. Седем минути по-късно Алекс Мерет предотврати сигурен гол, пресичайки положително центриране на Кристиано Бираги към Джовани Симеоне.

В 41-ата минута още веднъж Мерет резервира нулевото тъждество, спасявайки превъзходен удар на Сапонара от границата на наказателното поле. Ситуацията на терена не се промени и през втората част на дуела на " Артемио Франки ". Фиорентина бе по-настоятелният отбор, само че по този начин и не можеше да доближи до съществено състояние за гол. В 67-ата минута Кристиано Бираги центрира остро от ъглов удар, а Херман Пецейя засече топката, която прелетя над напречния дирек на вратата за Мерет. В 72-та минута Мануел Ладзари центрира добре към Матия Витале, който не нацели добре топката и не съумя да открие резултата.

Пет минути преди края на дуела Жил Диас засече центриране от ъглов удар, само че Марет бе на висота и мазета в корнер. В заключителните минути на дуела Фиорентина пристисна противника си надълбоко в неговата половина, само че по този начин и не доближи до попадение, поделяйки точките на " Артемио Франки ".

СТАТИСТИКА НА МАЧА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КЛАСИРАНЕ Серия А 32 кръг, неделя 15 април  Фиорентина 0:0краен резулат  Спал 2013
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР