Отборите на Байер (Леверкузен) и Байерн (Мюнхен) се изправят един

...
Отборите на Байер (Леверкузен) и Байерн (Мюнхен) се изправят един
Коментари Харесай

Финал за Купата на Германия: съставите на Байер и Байерн

Отборите на Байер (Леверкузен) и Байерн (Мюнхен) се изправят един против различен във финала за Купата на Германия. Баварците са окуражени да оформят дубъл, откакто към този момент победиха в Бундеслигата за осма поредна година. " Аспирините " пък ще се опитат да завършат сезона уместно и да не помнят разочарованието от пропуснатата опция да се класират за Шампионската лига.

Байерн е вдигал националната купа 19 пъти, в това число и през предходната година, когато във финала разгроми Република България Лайпциг с 3:0. Байер (Леверкузен) е печелил оценката единствено един път - през 1993 година, а за последно стигна до финала през 2009-а, само че загуби от Вердер (Бремен).

След подновяването на сезона Байерн е безмилостен и завоюва всичките си мачове. Мюнхенци са се прицелили в трофея от Шампионската лига, само че спечелването на Купата на Германия също влиза в проектите им. Срещу себе си тимът на Ханзи Флик ще има противник, който постоянно му основава проблеми през последните години. Така беше и през сегашния сезон, когато " аспирините " реализираха сензационна победа с 2:1 на " Алианц Арена ". Байерн обаче си отмъсти, като удари състава на Петер Бос с 4:2 в Леверкузен.

Роберт Левандовски ще е огромната опасност за вратата на " аспирините " на " Олимпиящадион " в Берлин. Полският национал е в отлична форма. Той стана голмайстор на Бундеслигата с 34 попадения, а единствено едно го дели от кота " 50 " във всички шампионати през сезона. Томас Мюлер ще работи малко зад Лева, а по двата фланга ще атакуват Кингли Коман и Серж Гнабри. Йошуа Кимих и Леон Горетцка са двойката вътрешни халфове, а бранителите пред Мануел Нойер са Бенжамен Павар, Жером Боатенг, Дейвид Алаба и Алфонсо Дейвис.

Трайно контузени в състава на баварците са Никлас Зюле и Хавиер Мартинес. Корентен Толисо и Тиаго Алкантара са възобновени...

Байер (Леверкузен) излиза спретнат в скица 3-4-3, като в нахлуване Петер Бос ще разчита на Муса Диаби, Леон Бейли и Кай Хавертц, който към момента е свързван с възможен трансфер в Мюнхен. На вратата ще е финландският национал Лукас Храдеци, тримата бранители ще са Александър Драгович, Свен Бендер и Едмонд Тапсоба, а в халфовата линия започват Надим Амири, Юлиан Баумгартлингер, Чарлес Арангис и Дейли Синкгравен.

Аут поради контузия е Карим Белараби.

Купа на Германия - край:

БАЙЕР (ЛЕВЕРКУЗЕН) - БАЙЕРН (МЮНХЕН)

БАЙЕР (3-4-3): Храдецки; Тапсоба, С. Бендер, Драгович; Амири, Баумгартлингер, Арангис, Синкгравен; М. Диаби, Хавертц, Л. Бейли
Старши треньор: П. Бос
БАЙЕРН (4-2-3-1): Нойер; Павар, Ж. Боатенг, Д. Алаба, А. Дейвис; Кимих, Горетцка; Гнабри, Т. Мюлер, К. Коман; Левандовски
Старши треньор: Х. Флик

СЪДИЯ: Т. Велц
СТАДИОН: " Олимпиящадион "

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР