Отборите на Барселона, Ювентус и Реал Мадрид публикуваха съвместно изявление

...
Отборите на Барселона, Ювентус и Реал Мадрид публикуваха съвместно изявление
Коментари Харесай

Обединение срещу УЕФА! Барса, Реал и Юве пуснаха обща декларация

Отборите на Барселона, Ювентус и Реал Мадрид разгласиха взаимно изказване в отговор на глобите, наложени от УЕФА против останалите девет клуба, които се отхвърлиха от Европейската Суперлига.

Едно от наказванията, които могат да получат трите клуба, е да бъдат изхвърлени от Шампионската лига за идващите два сезона, откакто отхвърлят да подхващат „ ограниченията за реинтеграция “, изложени от УЕФА в петък вечерта. Както е известно, през вчерашния ден беше реализирано съглашение с девет от 12-те клуба – Арсенал, Челси, Атлетико Мадрид, Милан, Интер, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Тотнъм. Клубовете са подписали Декларация за ангажираност, с цел да се избегнат възможни бъдещи шампионати от Суперлигата, в подмяна на това би трябвало да платят 15 милион евро, които да бъдат употребявани в интерес на детския, младежкия и всеобщия футбол в Европа.

Сега Юве, Реал и Барса дадоха взаимен отговор, в който афишират, че имат намерение да продължат в Суперлигата:

„ Основаващите клубове на Суперлигата са получавали и не престават да получават неприемливи закани, напън и обиди от трети страни, с цел да ни принудят да напуснем Суперлигата. По този метод клубовете са възпрепятствани да оферират решения на футболната система посредством градивен разговор, принуждавайки ни да изоставим своите права и отговорности “, се споделя в изказването на трите клуба.

„ Със страдание означаваме, че нашите другари и партньори-основатели на плана Суперлига се оказаха в толкоз спорна позиция, като през вчерашния ден подписаха редица задължения към УЕФА. Те работят непоследователно. Въпреки това, като се има поради, че материалните проблеми, които доведоха до 12-те клуба-основатели, които оповестиха Суперлигата преди няколко седмици, не са изчезнали, ние още веднъж повтаряме, че с цел да почитаме нашата история, с цел да почитаме уговорката си към нашите заинтригувани страни и почитатели, от изгода на футбола и за неговата финансова резистентност, ние носим отговорност да действаме отговорно и настойчиво да търсим съответни решения макар неприемливия и продължаващ напън и закани от страна на УЕФА.

Повтаряме на ФИФА, УЕФА и всички заинтригувани страни, както направихме доста пъти след оповестяването на Суперлигата, нашият ангажимент да обсъждаме, с почитание и без нетърпим напън, в сходство с правилото на правовата страна, най-подходящите решения за обезпечаване на устойчивостта на цялото футболно семейство “, написа още в изказването на Юве, Барса и Реал ", се споделя още в изказването.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР