Отборите на Англия и Съединените щати се класираха за осминафиналите

...
Отборите на Англия и Съединените щати се класираха за осминафиналите
Коментари Харесай

Англия удари Уелс, САЩ излъга Иран

Отборите на Англия и Съединените щати се класираха за осминафиналите от международното състезание по футбол в Катар. Англия надигра изрично Уелс с 3:0, до момента в който Съединени американски щати излъга с 1:0 отбора на Иран. В класирането отпред са англичаните със 7 точки, Съединени американски щати събра 5, Иран остана с 3, а Уелс с една. На осминафиналите противници ще са Нидерландия - Съединени американски щати, Англия - Сенегал.

След едно неубедително първо полувреме футболистите на Англия единствено в границите на 16 минути вкараха три гола във вратата на Уелс. На два пъти се разписа Маркъс Рашфорд (50 и 66) минута, а веднъж бе и прецизен Фил Фодън (50).

В срещата сред тимовете на Съединени американски щати и Иран единственото попадение бе дело на Кристиан Пулишич. В 38-ата минута центриране в наказателното поле беше отклонено с глава от Сержиньо Дест и Пулишич се оправи брилянтно с достигането до топката и насочването и във вратата 0:1. След почивката играчите на Иран се активизираха, само че по този начин и не съумяха да стигнат до изравнителен гол, който щеше да ги прати напред в шампионата.

По обявата работи: Георги Димитров БНР подкасти: Фактор Фактор Фактор
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР