Отборът от НХЛ Ню Йорк Рейнджърс организира видео разговор с

...
Отборът от НХЛ Ню Йорк Рейнджърс организира видео разговор с
Коментари Харесай

Расистки скандал в НХЛ по време на паузата

Отборът от НХЛ Ню Йорк Рейнджърс провежда видео диалог с новото попълнение К'Андре Милър по време на паузата на сезона поради пандемията от ковид. Чатът беше отворен за първите 500 почитатели, които желаеха да се причислят. Разговорът обаче беше провален от расистки скандал.

Клубът излезе с публична позиция по отношение на случая и разгласи, че видео конференцията е била обект на хакерска офанзива. Не е ясно обаче дали в действителност е имало такава или дали някой от почитателите, не е разгласил обидите на расистка основа.

"Имахме онлайн видео чат с почитатели и новото попълнение К'Андре Милър, по време на който лицемерен човек разгласява расови обиди. Ние допустимо най-скоро прекратихме диалога. Бяхме извънредно потресени от това държание, което няма място нито в интернет, нито на леда или където и да било другаде. Ще проведем следствие по този въпрос ", се споделя в изказването на НЙ Рейнджърс.

НХЛ също направи публично известие за случая на формалния си уебсайт. "Националната хокейна лига е шокирана, че видео конференцията, проведена от Рейнджърс, беше обект на хакерска офанзива, която докара до расистки обиди. Човекът, направил този непоносим акт, по никакъв метод не е почитател на НХЛ и не е добре пристигнал в хокейната общественост. Никой не заслужава да бъде подложен на такова грозно отношение и ние няма да го допуснем в Лигата. Рейнджърс и НХЛ осъждаме това непоносимо държание ", се споделя в изказването.

В средата на март Рейнджърс подписа тригодишен контракт с първия си избор в драфта през 2018 година К'Андре Милър. 20-годишният Милър, който беше определен под номер 12, приключи втория си сезон в тима на университета в Уисконсин със седем гола и 11 асистенции в 36 мача.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР