Отборът на Югозападна България спечели турнира на талантите от четирите

...
Отборът на Югозападна България спечели турнира на талантите от четирите
Коментари Харесай

Отборът на Югозапада спечели турнира на талантите от Трета лига

Отборът на Югозападна България завоюва шампионата на гениите от четирите Трети лиги, откакто на финала победи селекцията на Северозападна България с 3:0, заяви уеб сайтът на БФС. В мача за 3-ото място Североизточния район победи с 3:1 след осъществяване на дузпи Югоизтока, като в постоянното време двата тима приключиха 2:2.

Турнирът на гениите от Трета лига е самодейност на Българския футболен съюз (БФС), която е възобновена след повече от 15 години пауза. В четирите сборни тима вземат участие футболисти до 21 години, които в никакъв случай не са подписвали контракти като експерти, а също по този начин и трима до 23 години. Мачовете в границите на три дни минаха при отлична организация от Аматьорската лига и БФС и се радваха на забележителна посещаемост.

Воденият от Ивайло Василев тим на Зона София господства през по-голямата част от мача и разумно се поздравиха с триумфа. Христо Панчев откри резултата в 26-ата минута с глава след центриране от ъглов удар.

След това футболистите от Северозападна България изпуснаха няколко положителни благоприятни условия да изравнят, като изключително чисто беше ситуацията на нападателя на Бдин (Видин) Тома Ушагелов. През второто полувреме и двата тима сътвориха обстановки, като на първо време Николай Ганчев от Югозапада не съумя да преодолее вратаря след превъзходен пас на Панайот Пасков. По-сериозното качество на тима от Югозапада стигна до нови две попадения. Снажният централен нападател Марио Георгиев вкара за 2:0 в 79-ата минута, а крайното 3:0 оформи юношата на Славия Георги Илиев минута преди край.

На трибуните имаше много треньори от професионалния футбол, както от Първа, по този начин и от Втора лига, а също по този начин мениджъри и скаути на клубове. Целта на шампионата е млади и надарени играчи от Трета лига да бъдат видяни от тимове на по-високо равнище. 

По обявата работи: Любомир Тодоров БНР подкасти: Фактор Фактор Фактор
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР