Отборът на ВВМУ Н.Й. Вапцаров спечели градското първенство на Варна

...
Отборът на ВВМУ Н.Й. Вапцаров спечели градското първенство на Варна
Коментари Харесай

ВВМУ Н.Й. Вапцаров спечели градското по плажен футбол на Варна. МФК Спартак също ще играе на държавното първенство

Отборът на ВВМУ " Н.Й. Вапцаров " завоюва градското състезание на Варна по плажен футбол.

Тимът на Николай Хаджиев завоюва и трите си мача от шампионата, като последният триумф записа през днешния ден - със 7:2 над Устрем (Караманите). Автогол на Ангел Борисов и прецизен удар на Данаил Борисов дадоха добър задатък на Морското учебно заведение, само че Цветан Христов в края на първата третина и Драгомир Младенов при започване на втората изравниха. Оттук до края обаче силите на играчите на Устрем започнаха да свършват и те позволиха пет безответни попадения - две на Пламен Стойков, и по едно на Вилиян Николов и Данаил Борисов.


Вторият мач за деня и финален за шампионата бе извънредно оспорван. В него първенецът на България МФК Спартак завоюва със 7:6 над Олимпик и по този метод приключи на второ място във Варна, което също дава право на присъединяване в държавния шампионат. Играчите на Симеон Христов дръпнаха с 3:0 в първите 7 минути след попадения на Павел Адамов, Мартин Великов и Иван Жеков. Олимпик обаче се съвзе и сподели, че има доста положителни качества като съумя да обърне резултата до 4:3 в своя изгода. Още в първата третина момчетата на Георги Минков стигнаха до равенството след попадения на треньора Минков, имащият мачове в " А " група Георги Филипов и сина на някогашния голаджия на Спартак, ЦСКА и Черно море Валентин Станчев - Ивайло. Още в третата секунда на втората част Минков даде задатък на Олимпик - 4:3. До края на третината Спартак съумя на собствен ред да обърне резултата с попадения на Станислав Джамбазов и Костадин Иванов - 5:4. В заключителните 12 минути Георги Минков оформи хеттрика си, изравнявайки от дузпа, само че Павел Адамов вкара нови два гола и направи резултата 7:5 за Спартак. Георги Филипов оформи крайния резултат с втория си гол, само че за повече силите на Олимпик не стигнаха.


Така ВВМУ (3 победи, 18:6) и МФК Спартак (2 победи 15:10) заеха първите две места, които дават право на присъединяване в държавния шампионат. Устрем (1 победа, 10:15) приключи трети, а Олимпик (12:20) - четвърти.


Награждаването се организира незабавно след края на днешните дуели на Южния плаж, като купите на призьорите връчи ръководителят на Комисията по плажен футбол към БФС Николай Чернев.


Държавното състезание стартира идващия уикенд в Бургас. Припомняме, че съгласно регламента право на присъединяване в шампионата имат първите два отбора от четирите градски шампионати - на Русе, София, Бургас и Варна. Двубоите ще са по системата всеки против всеки и ще се проведат на територията на Бургас, София и Русе. Най-добрите четири отбора след тези три шампионата ще играят на Суперфиналите, които ще се проведат във Варна. За първи път държавното по бийч сокър има и много сериозен награден фонд.



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР