Отборът на Виляреал нанесе тежък удар по шампионските амбиции на

...
Отборът на Виляреал нанесе тежък удар по шампионските амбиции на
Коментари Харесай

Жълтата подводница удари жестоко по шампионските амбиции на Атлетико

Отборът на Виляреал нанесе тежък удар по шампионските упоритости на Атлетико Мадрид. „ Жълтата подводница “ направи цялостен поврат в мача от 29-ия кръг на Ла Лига и откакто изоставаше с 0:1 след попадение на Антоан Гризман от дузпа, победи с 2:1 след два безответни гола на Енес Юнал.

Така 9 кръга преди края на шампионата Атлетико разполага с актив от 64 точки, като изостава на 11 от водача Барселона. Виляреал е пети с 47.

Атлетико влезе по-силно в мача, а в 18-ата минута „ дюшекчиите “ получиха право да изпълнят дузпа. Антоан Гризман нахлу отдясно, а Коста понечи да го блокира. Реферът реши, че бранителят на „ жълтата подводница “ е играл непозволено по отношение на френския национал и уточни бялата точка. Самият Грзиман се нае с осъществяването и безпогрешно насочи топката в долния десен ъгъл на Серхио Асенхо.

Преднината на момчетата на Диего Симеоне можеше да набъбне на 2:0 в 24-ата минута, само че гредата избави домакините. Коке получи доста точно подаване, като насочи рисков изстрел, който обаче срещна левия дирек.

След почивката Виляреал излезе решен да търси поврат, а той пристигна в заключителните минути. В 82-ата домакините получиха право да изпълнят корнер. Топката бе разиграна, като попадна в Алваро. Той на собствен ред центрира, а Енес Юнал бе оставен непокрит от защитата на Атлетико и направи 1:1.

Окрилени от изравнителния гол играчите на „ жълтата подводница “ потърсиха и втори гол. А той падна в първата минута на продължението на срещата след статично състояние. При фаул отдясно по офанзивата, топката бе центрирана, а Юнал още веднъж бе изтърван от „ дюшекчиите “ и по този начин съумя да прокара топката в мрежата Атлетико за 2:1.

В третата минута на добавеното време Атлетико остана с човек по-малко. Витоло получи пряк червен картон за една своя невъздържана демонстрация.

В различен мач от кръга Селта Виго и Малага направиха 0:0.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР