Отборът на Удинезе направи голяма крачка към спасението в Серия

...
Отборът на Удинезе направи голяма крачка към спасението в Серия
Коментари Харесай

Удинезе се отдалечи от опасната зона след успех над Рома

Отборът на Удинезе направи огромна крачка към спасението в Серия А, откакто победи Рома с 2:0 като посетител в дуел от 29-ия кръг. С триумфа Удинезе събра 31 точки и се отдалечи на 6 от зоната на изпадащите. Рома пък остана пети с 48, а в идващия кръг излиза против Наполи в пряк конфликт за позицията, която дава непосредствено място в групите на Лига Европа.

Гостите от Удинезе започнаха уверено мача и откриха в 12-ата минута посредством Кевин Лазаня, който приключи контраофанзива на отбора си. Родриго Де Паул се оказа в ролята на помощник, само че той като че ли искаше да нанесе удар, който не му се получи и топката попадна у Лазаня, който с десния крайник я прати в мрежата. В 30-ата минута Рома остана с човек по-малко, откакто Диего Пероти получи червен картон за настъпване на крайници на съперников защитник.

Рома заигра по-силно след почивката, само че пропуски на Карлес Перес пред вратата на Мусо оставиха резултата в интерес на гостите. Така се стигна до 78-ата минута, когато се стигна до удвояване на резултата.

Де Паул нахлу в наказателното поле на Рома и съумя да върне топката към Илия Несторовски, който от границата на вратарското поле я прати в мрежата. В края на мача гол на Удинезе беше анулиран поради засада.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ Серия А 29 кръг, четвъртък 2 юли  Рома 0:2краен резулат  Удинезе
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР