Отборът на ЦСКА-София влиза в шампионския плейоф на второ място

...
Отборът на ЦСКА-София влиза в шампионския плейоф на второ място
Коментари Харесай

Червените са №1 в топ 6

Отборът на ЦСКА-София влиза в шампионския плейоф на второ място в класирането с актив от 63 точки. " Червените " изостават единствено на три точки от Лудогорец преди оставащите 10 мача против първенците, Левски, Берое, Ботев (Пловдив) и Верея (Стара Загора). Тимът на Стамен Белчев обаче има най-хубави индикатори от Топ 6 след постоянния сезон. Фернандо Каранга и компания записаха седем победи, две равенства и единствено едно проваляне в мачовете против тимовете от първата шестица през първите 26 кръга от сезона. Водени от головата си машина, те са вкарали цели 29 гола, като са позволили седем попадения.
Бразилецът е вкарал цели 12 гола, като е безспорен водач. Той даже има повече голове от три от тимовете - Левски (5), Берое (3) и Верея (7), а трите отбора са вкарали общо единствено три гола повече от Каранга.

Голмайсторът на шампионата обаче е сторил това в 10 мача, до момента в който " сините " и двата клуба от Стара Загора в общо 30 мача.

 ЦСКА-София - Левски @@@ЦСКА-София има най-хубавата офанзива в директните дуели сред отборите от шампионския плейоф. " Червените " имат и най-хубавата отбрана дружно с Лудогорец. Интересното е, че първенците са вкарали 16 гола, което е с цели 13 попадения по-малко от достижението на " алените ", които вкарват по 2,9 гола на мач. Левски пък има вкарани едвам пет попаднелия, което е с цели 24 гола по-малко от момчетата на Белчев, като само Берое е вкарал по-малко от столичани - 3.

Двата отбора, които се борят за златните медали, имат по седем позволени попадения. Отборът от " Българска войска " има извоювани 23 точки от 30 вероятни. Звездната селекция на Димитър Димитров-Херо има с една по-малко. Трети по този индикатор е Ботев (Пловдив), който е с 12 точки, до момента в който Левски има единствено 10 точки под управлението на Делио Роси против същите съперници.

 ЦСКА-София - Левски @@@Отборът на Берое е водач при равенствата, като е записал пет такива. Верея пък е отборът с най-вече загуби - 7, само че има две победи против Левски и Лудогорец. " Сините " също имат единствено две победи в тези 10 мача.

Класиране сред тимовете от топ 6 на Първа лига през сезон 2017/2018 година

1. ЦСКА-София : 10 мача, 7 победи, 2 равенства, 1 загуба, 29:7 голова разлика - 23 точки
2. Лудогорец: 10 мача, 7 победи, 1 тъждество, 2 загуби, 16:7 голова разлика - 22 точки
3. Ботев (Пловдив): 10 мача, 3 победи, 2 равенства, 4 загуби, 14:18 голова разлика - 12 точки
4. Левски: 10 мача, 2 победи, 4 равенства, 4 загуби, 5:9 голова разлика - 10 точки
5. Берое: 10 мача, 1 победа, 5 равенства, 4 загуби, 3:14 голова разлика - 8 точки
6. Верея: 10 мача, 2 победи, 1 тъждество, 7 загуби, 7:19 голова разлика - 7 точки

Всички мачове на ЦСКА-СОФИЯ през този сезон
Всички мачове на ЛУДОГОРЕЦ през този сезон
Всички мачове на ЛЕВСКИ през този сезон
Всички мачове на БЕРОЕ през този сезон
Всички мачове на БОТЕВ (ПД) през този сезон
Всички мачове на ВЕРЕЯ през този сезон

КЛАСИРАНЕ НА ПЪРВА ЛИГА

фотоси: Булфото Първа лига 26 кръг, неделя 18 март  ЦСКА-София 1:0краен резулат  Левски
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР