Отборът на ЦСКА елиминира тима на Рига в турнира Лига

...
Отборът на ЦСКА елиминира тима на Рига в турнира Лига
Коментари Харесай

ЦСКА мина през ада, но елиминира Рига

Отборът на ЦСКА отстрани отбора на Рига в шампионата Лига Европа. "Червените " завоюваха борбата на стадион "Сконто ", в реванш от първия квалификационен кръг на конкуренцията, само че на висока цена.

"Червените " дадоха доста жертви и закъсаха съществено за идните мачове с Адмира Вакер във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Няколко играчи на "армейците " ще получат санкции от УЕФА след реванша довечера в латвийската столица.

Българският състав завоюва предходната среща с 1:0, само че през днешния ден загуби със същия резултат в постоянното време. В продълженията голове не паднаха, а при дузпите "армейците " завоюваха с 5:4.



С тима отпътуваха Гриша Ганчев и легендите Димитър Пенев, Димитър Якимов, Петър Жеков и Пламен Марков, като това донесе шанс на българския отбор.

Първото полувреме не предложи доста положения пред двете порти, като напрежение на терена по-скоро нямаше.

"Червените " започнаха по-динамично, само че на два пъти голмайсторът от първия мач — Тиаго не съумя да се възползва от разкрила се опция пред него.



Домакините несъмнено чакаха противника си да владее повече топката и да търсят своя късмет на контраофанзива. Същото обаче правеха и "армейците ", което способства за занижаване темпото на игра.

Постепенно ЦСКА стартира да поглежда по-често към вратата на съперника си, като даже си позволяваше да нападна с съвсем всички свои състезатели.

Бодуров и Чорбаджийски бяха оставяни в преференциални обстановки в половината на противника, като футболистите на Рига по-скоро не чакаха сходно включване на "червените " бранители в предни позиции.



Валентин Антов пък несъмнено впечатли с представянето си на терена, като с изключение на с положителните си изяви в средата на игрището, се регистрира с най-сериозната заплаха за ЦСКА през първата част. За негово страдание, топката мина над задачата.

И когато българският състав очакваше почивката да пристигна при нулево тъждество, състезателите на Рига се възползваха от неточност в защитата на "армейците ", Черномордис стреля, Черниаускас не се намеси безапелационно и резултатът беше открит.



През второто полувреме бяха показани редица публични предизвестия. Играта загрубя, накъса се неимоверно, което занижи качеството на оферти футбол.

Родригес вкара топката във вратата от над 30 метра малко след подновяването на играта, само че голът му не беше зачетен, защото съдията бе дал сигнал за нарушаване на разпоредбите.

В 75-ата минута пък, по много абсурден и непредвиден метод, точно Тиаго си изпроси втори жълт, респективно червен картон, оставяйки отбора си с човек по-малко на терена.

Това направи задачата за Ел Маестро и компания неимоверно сложна за решение, макар офанзивните промени, които наставникът на "армейците " реализира.



Две минути преди приключването на постоянното време Десподов бе повален в наказателното поле и ЦСКА получи правото да извърши дузпа. Зад топката застана пострадалият Десподов, който обаче пропусна опцията да се разпише.

Така се наложи срещата да навлезе в продължения. В първото от тях гол не беше маркиран, само че Рафаел Енрике получи травма и беше наложително сменен.

При последвалите дузпи ЦСКА бе по-добър, като футболистите на Ел Маестро вкараха всичките си 5 изстрела, против единствено 3 осъществени от противника.

Така "червените " се избавиха от срам и не престават в идната фаза от конкуренцията.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР