Отборът на Тотнъм обърна Лестър с инфаркното 3:2 в отложен

...
Отборът на Тотнъм обърна Лестър с инфаркното 3:2 в отложен
Коментари Харесай

Тотнъм се вдигна от мъртвите в последните секунди

Отборът на Тотнъм обърна Лестър с инфаркното 3:2 в отсрочен мач от 17-ия кръг на британската Висша лига. "Лисиците " водеха до последно, само че гостите съумяха да отбележат два гола в границите на 60 секунди в добавеното време и си потеглиха с трите точки от "Кинг Пауър Стейдиъм ".

Гостите стартираха по-добре и още в деветата минута можеха да поведат в резултата, в случай че един от бранителите на Лестър не бе блокирал страховит изстрел на Хари Кейн.

В 19-ата минута още веднъж ангилйският национал бе в центъра на събитията, надскачайки неприятелски защитник, само че ударът му с глава срещна напречната греда.

В средата на първата част обаче домакините шокираха посредством Патсон Дака, който с изстрел по трева прати топката право в мрежата на Юго Лорис. Тотнъм отвърна в 38-ата минута със страхотна солова акция и неспасяем удар на Хари Кейн.

След подновяването на играта двата тима още веднъж си размениха няколко ответни удара, с цел да се стигне до 76-ата минута, когато Лестър си върна задатъка посредством Джеймс Мадисън.

И тъкмо когато изглеждаше, че турнирната серия на "шпорите " без загуба ще завърши, Стивън Бергвайн избави своя отбор. Само за 60 секунди Лестър позволи две пагубни неточности, а нидерландецът се възползва и в двата случая и еднолично оформи обрата.

Така тимът на Тотнъм сграбчи трите точки и събра 36 пункта, с които се изкачва на пето място във краткотрайното класиране. Лестър от своя страна остава десети с 25 пункта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР