Отборът на Торонто Раптърс спечели първа, историческа титла в Националната

...
Отборът на Торонто Раптърс спечели първа, историческа титла в Националната
Коментари Харесай

НБА има нов шампион

Отборът на " Торонто Раптърс " завоюва първа, историческа купа в Националната баскетболна асоциация (НБА), съобщи БГНЕС.
В шестия мач от финалната серия против първенците от последните две години " Голдън Стейт Уориърс ", канадците надвиха със 114:110. Така Раптърс завоюваха серията с 4:2 мача и заслужиха купата. Всъщност те можеха да я вземат и в предния мач, само че изгубиха със 105:106, откакто имаха опция да вкарат тройка в последната секунда, само че топката се отби от кръга.

Кайл Лаури, Кауи Ленърд, Фред Ван Флийт и Паскал Сиакам играха доста мощно, като всеки един от четиримата мина границата от 20 точки.
Отборът на " Уориърс ", който беше без едната от огромните си звезди - получилият тежка травма Кевин Дюрант, понесе още един удар. При опит да забие в третата четвърт Клей Томпсън се приземи зле и контузи коляното си. Той напусна игрището и не се върна в игра до края на мача.
Ленърд от Торонто беше избран за най-полезен състезател във финалните серии. Той завоюва този трофей и през 2014 година като състезател на " Сан Антонио Спърс ". Той е едвам третия играч в НБА, печелил премията с два разнообразни тима, след Карийм-Абдул Джабар и ЛеБрон Джеймс.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР